2022. szeptember 1., csütörtök

Ormány Viktor-e, nyaral-e, telel-e, kit érdekel. Az ukrok kitiltották a magyarokat Ukrajnából.

Hadüzenettel felérő intézkedésről rebesget az internetes közösség a Határhelyzet Facebook csoportban, amely az ukrán-magyar gúnyhatárral kapcsolatos információk, események Facebook csoportja. Egyes, posztokban, kommentekben megjelenő infók szerint ugyanis az ukrán fél szeptember 1-től azokat a női utazókat sem engedi be Ukrajnába, akik magyar útlevéllel, magyar rendszámú autóval próbálnak meg átkelni a határon. 

Tehát mégegyszer, amíg Magyarország százezerszámra fogadta a saját maguk hibájából kirobbant ún. "háború", azaz orosz békefenntartás elől megfutó ukránokat, akik itt kiskirálykodnak márciustól, tömegtüntetéseket szerveznek, lobogtatják a kék-sárga, esetenként azovos náci rongyaikat, fenyegetőznek, addig az ukrán fél nemes egyszerűséggel megtiltja magyar állampolgároknak (még nőknek is), a belépést. Azaz egy kárpátaljai, kettős állampolgársággal rendelkező magyar nő például nem tud hazautazni, csak ukrán papírokkal. Az ukrán fél kétségbeejtő hadihelyzetét tekintve ez egyetlen indokot jelenthet, miután gyakorlatilag elfogytak a férfiak a volt kelet-ukrajnai, mára már nyugat-oroszországi húsdarálóban, az ukránok még a nőket is hasznosítani akarják elmebeteg testvérháborújukban. 

Egyelőre hivatalos megerősítés nem érkezett az intézkedést illetően, azonban ilyen az ukrán határátlépési gyakorlatot ismerve akár teljesen el is maradhat, csak éppen az ukrán határőrök ültetik gyakorlatba. A fősodratú médiából egyelőre az index.hu foglalkozik a témával. 


Kapcsolódó: 

Magyar útlevéllel nem engedik át az ukrán határon a kettős állampolgárságú nőket sem (index.hu)

Nyilvánítsák terrorszervezetnek az Azovot Magyarországon, tiltsák be a szimbólumaikat! - azovos zászlóval provokált egy ukrán egy sportrendezvényen (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Képek: Ukrajna mellett tüntetnek Budapesten (hvg.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése