2022. szeptember 19., hétfő

Pimasz - az Alaptörvény érvénytelenségével érvelek a Majka elleni becsületsértési perben, másodfokon

Fellebbezést nyújtottam be a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság elsőfokú végzése ellen, amelyben elutasították a Majoros Péter, alias Majka elleni magánindítványomat rágalmazás és becsületsértés bűncselekményének tárgyában. 

Fellebbezésemben egyetlen érvre alapoztam, mégpedig arra, hogy az ún. "Alaptörvény", amelyre a megtámadott végzés hivatkozik egyik bekezdésében, közjogilag érvénytelen. 

Kifejtem, hogy a “Magyarország Alaptörvénye” nevű jogszabály olyan jogi alapra hivatkozik saját megalkotásának jogi alapjaként, ami nem létezik. Az 1949. évi XX. törvény (a Magyar Köztársaság Alkotmánya) 19. § (3) bekezdés a) pontja “a Magyar Köztársaság Alkotmánya” elnevezésű jogszabály megalkotására ad felhatalmazást az Országgyűlésnek és nem a “Magyarország Alaptörvénye” elnevezésű jogszabály megalkotására. 

Megállapítható, hogy az 1949. évi XX. törvény (a Magyar Köztársaság Alkotmánya) törvényalkotási hatáskört nem a 19. § (3) bekezdés a) pontja, hanem a 19. § (3) bekezdés b) pontja értelmében ad az Országgyűlésnek. A “Magyarország Alaptörvénye” nevű jogszabály, ahogy a neve is mutatja, törvény, amelyben helytelenül szerepel az állam hivatalos neve, azaz a Magyar Köztársaság. 

Éppen ezért kérem a másodfokú bíróságot, hogy bírói egyedi normakontrolli eljárás keretében vizsgáltassa meg a támadott végzés 2. oldal utolsó bekezdésében szereplő ún. “Alaptörvény”, azaz a “Magyarország Alaptörvénye” nevű jogszabálynak a hatályos Magyar Köztársaság Alkotmányával szembeni alkotmányellenességét, és amennyiben megállapításra kerül a jogszabály alkotmányellenessége, ez alapján a jogszabály megsemmisítését kezdeményezze. 

Kérem a megtámadott végzést alkotmányellenes jogszabályra való hivatkozás miatt megsemmisíteni és az ügyet érdemben vizsgálni a hatályos jogszabályok tükrében.


Kapcsolódó:

Igazi per oltásellenes témában, talán a legelső - Majkát pereltem becsületsértésért, sajnos elutasította az elsőfok a keresetet (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése