2021. július 6., kedd

Apáti István és Toroczkai László Vásárosnaményban - bemutatták a Mi hazánk naményi képviselőjelöltjét, Bertics Mihályt


Egy négy órás előadás keretében mutatta be Apáti István mi hazánkos parlamenti képviselő és Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom párt elnöke a párt vásárosnaményi körzeti parlamenti képviselő-jelöltjét, Bertics Mihályt a meginvitált naményi polgároknak. 

Az előadás közvetlen hangú, gyakorlatilag kérdezz-felelek jellegű fórummá alakult, a szép számmal megjelent naményiak aktív résztvevőknek bizonyultak, akik bizony éltek az alkalommal, hogy végre egy, az ország döntéshozó mechanizmusában szerepet játszó személy, egy parlamenti képviselő megtiszteli őket azzal, hogy megkérdezi, mi a gondjuk-bajuk. 

Számos közéleti problémát érintett a két politikus előadásában, kendőzetlenül beszéltek az ún. "koronavírus járványról", mint politikai és nem egészségügyi jelenségről, érintették a devizások máig megoldatlan problémáit, a kisebbségekkel, főleg a roma etnikummal való együttélés problémáit, és a hallgatóság kérésére elemzésre került az ukrán-magyar gúnyhatár menti magyar lakosságot igen érdeklő azon ukrajnai polgárok kérdésköre is, akik a kétállami szerződés alapján Magyarországon jutnak hozzá zsíros nyugdíjhoz, noha életüket és munkásságukat az ukrán állam építésére áldozták. 

Kiemelten fontos, hogy elhangzott a Mi Hazánk álláspontja a mai ún. alaptörvényről, azaz Magyarország alkotmány nélküliségéről is. 

Új információval is gyarapodtam, kiderült, hogy a magyar kormány által nagy bravúrként előadott ún. pedofilellenes törvényt Duró Dóra, a Mi Hazánk másik parlamenti képviselője nyújtotta be eredetileg törvénytervezetként, és akkor, azt a tervezetet a kormánypárt, a Fidesz képviselői leszavazták, majd benyújtották többé kevésbé ugyanazt, és akkor viszont megszavazták. Ennek a gesztusnak az egyedüli értelme természetesen a politikai babérok önmaguk számára való learatása, az állampolgárok szavazatokban kifejezett bizalmának megszerzése.  

Kapcsolódó:

Mi Hazánk Mozgalom Szabolcs-Szatmár-Bereg (facebook)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése