2021. július 22., csütörtök

Degejek meg, úgy tűnik, engedik a maszkégetést - négy hivatalt jártam végig érte

Miután a Korona Igazsága, a Népszuverenitás Mozgalom, a Rendszerváltók, a Hazafiak Szövetsége, a Független Magyarok és több civil részvételével kovidfasiszta diktatúra elleni demonstráció lett bejelentve július 25-re a budapesti Deák térre, és miután erről hivatalos feljegyzés született az illetékes rendőri hatóságnál is, az szóban tájékoztatott, hogy érdemes a katasztrófavédelmi hatóságnál is bejelentést tenni, amennyiben közterületen textilt (maszkokat) égetni kívánunk, véleménynyilvánításként.

Bejelentésemet követően a területileg illetékes  Fővárosi Katasztrófavédelmi Hatóság Közép-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltsége azt a tájékoztatást adta, hogy az akciót tűzvédelmi szempontból nem kifogásolja, amennyiben teljesülnek bizonyos feltételek. 

Ezek a feltételek a következők:

1. az égetés a környezetére tűz- és robbanásveszélyt nem jelenthet; 

2. nem szabad felügyelet nélkül hagyni a tüzet, a még ki nem hűlt parazsat, hamut; 

3. gondoskodni kell a megfelelő, tűz oltására alkalmas anyag, eszköz – víz, homok, vagy kézi tűzoltó készülék – készenlétben tartásáról; 

4. az égetést követően a tüzet gondosan el kell oltani, meg kell győződni arról, hogy valóban kialudt; 

5. a tűzgyújtás tényét előzetesen be kell jelenteni a 112-es központi segélyhívó számon.

Továbbá tájékoztatott, hogy az akcióhoz szükséges az illetékes környezetvédelmi hatóság engedélye is. 

Az illetékesnek megnevezett környezetvédelmi hatóság, a Pest Megyei Kormányhivatal, Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztály, Jogi és Hatósági Osztály, Környezetvédelmi és Jogérvényesítési Osztály átutalta a kérelmemet Budapest Főváros Kormányhivatala V. Kerületi Hivatala részére, illetékesség hiányában. 

Az V. Kerületi Hivatal a kérelmet arra hivatkozva utasította el, hogy ő nem illetékes, és hogy az illetékes Fővárosi Katasztrófavédelmi Hatóság Közép-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltsége tulajdonképpen a kérelmet jóváhagyta. 





Kapcsolódó:

A kovidfasizmus ellen tüntet a Korona Igazsága, a Népszuverenitás Mozgalom, a Rendszerváltók, a Hazafiak Szövetsége és a Független Magyarok - Frissítve, programmal (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése