2022. október 27., csütörtök

Alberta kormányzónője: elfogadhatatlan az oltatlanok diszkriminációja



Alberta kanadai tartomány rebellis kormányzónője, Danielle Smith azt mondta egy sajtótájékoztatón, hogy életében nem látott még hasonlót sem ahhoz a hátrányos megkülönböztetéshez, amely az oltatlanokat sújtotta másfél évig, és hogy az ő kormányzása alatt egészen bizonyos, hogy ilyen nem fog többet előfordulni. 

Az újságírónő kérdésére, miszerint az oltáshoz való hozzáállást, az oltatlanságot lehet-e úgy tekinteni, emberi jogi vonatkozásban, mint a faji vagy nemi hovatartozás (mert, az újságírónő szerint ez utóbbiak nem választhatóak), a kormányzónő frappáns választ adott.

"Ahogy én látom, a legtöbb korlátozást az emberi jogaiban az a közösség szenvedte el az utóbbi évben, akik úgy döntöttek, hogy nem oltatják be magukat. 

Nem hiszem, hogy az életem során ehhez hasonló helyzettel szembesültem volna, hogy egy személyt kirúgnak a munkahelyéről, vagy nem engedik meg neki, hogy a gyerekei hokimeccsét nézhesse, vagy meglátogathassa a szerettét mondjuk egy kórházban, nem ülhet fel repülőre, hogy az országon belül utazhasson, meglátogathassa a családját, vagy átkeljen a határon. 

Ők tehát a leghátrányosabban megkülönböztetett csoport, amit életemben láttam, ez egy nagyon szélsőséges hátrányos megkülönböztetés volt. Nem kicsinylem le azokat a hátrányos megkülönböztetéseket, amelyeket az Ön által említett csoportok elszenvedtek, de ez nagyon durva volt, főleg ez az utolsó év. 

Azt akarom tehát, hogy az emberek tudják, ezt teljesen elfogadhatatlannak tartom. Nem fogunk egy egészségügyi döntés alapján megosztott társadalmat létrehozni."


Alberta kormányzónője amúgy teljesen szembeszáll Ottawa politikájával, és nyíltan hirdeti, hogy egyetlen olyan kanadai törvényt sem fognak betartani Albertában, amely nem felel meg az albertaiak érdekeinek, esetleg sérti bármely albertai emberi jogait. 

Danielle Smith nem nézi jó szemmel a Világgazdasági Fórummal való együttműködést sem.

Kapcsolódó:

Frischer Wind in Alberta: WEF out, Trudeau kaltgestellt, COVID-Hysterie beendet (sciencefiles.org)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése