2022. október 14., péntek

Sem az oltott, sem az oltatlan diákoknak nem kötelező többé maszkot hordaniuk, tájékoztatott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal

Közérdekű beadványban fordultam a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályához, amelyben arról a tarthatatlan állapotról számoltam be nekik, hogy egy szolnoki iskolában (Tiszamenti Katolikus Általános Iskola) úgy értelmezik az új járványügyi eljárásrendet, hogy kizárólag az oltatlan diákokat kényszerítik ötnapos maszkhordásra, amennyiben ún. "kovidossal" kerül szoros kontaktusba, az oltottakat nem.

Beadványomra a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya tájékoztatott, hogy a beadványom idején még a régi eljárásrend volt érvényben, és az, a "Járványügyi megfigyelés" pontnál csak a védettségi igazolvánnyal nem rendelkező, azaz oltatlan diákokra vonatkoztatta a járványügyi megfigyelést.

Azóta azonban, idén szeptember 30-án hivatalosan is megjelent az új eljárásrend, ami már mindenkire vonatkozik, oltottsági státustól függetlenül, írja a népegészségügyi főosztály.



Noha a hivatal nem ismerte el, hogy diszkriminálta volna az oltatlanokat, összességében mégis sikeresnek mondható a közérdekű panasz akció, a szolnoki civilek levélözöne, és általában az oltásellenes civil társadalom főleg az interneten kifejezett felháborodása a szolnoki iskola maszkbotrányával összefüggésben.

Az új eljárásrend ugyanis mindössze javasolja az újvilágrend szájkapca viselését bizonyos esetekben, oltási státusztól függetlenül senkinek nem teszi azt kötelezővé a köznevelésben.  


Kapcsolódó:

Félreértés vezethetett a szolnoki oltatlan iskolások maszkhordásos diszkriminációjához - közérdekű panasszal orvosoljuk (ruszinkarpatalja.blogspot.com) 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése