2022. október 3., hétfő

A nyugat-oroszországi megyék népszavazásainek elismerését követeltük a Külügyminisztérium előtt


Kisméretű, úttörő jellegű demonstrációval üdvözöltük a nyugat-oroszországi megyék népszavazási aktusait szeptember 29-én csütörtökön a Külgazdasági és külügyminisztérium előtt, Budapesten. 

A rendezvényen felszólalt Fórizs Eszter, Czetli Balázs, Bognár Tibor, jómagam, Hárosi Tibor és több más tüntető is, Donyeck, Luganszk, Zaporozsje és Herszon megyék Oroszországhoz való csatlakozásának elismeréséért, az ukrán-magyar alapszerződés felbontásáért és azért, hogy a kárpátaljai Beregszászi járásban is legyen népszavazás a népek önrendelkezési joga alapján a területi hovatartozásról.

Fórizs Eszter a népek önrendelkezési jogát kimondó nemzetközi jogi előírásokat ismertette, az ENSZ Alapokmány vonatkozó cikkeit valamint a Gazdasági, Kulturális és Politika Jogok Nemzetközi Egyezségokmánya vonatkozó cikkeit. 

Saját beszédemben a kárpátaljai lakosság szenvedéseire is felhívtam a figyelmet, hogy kénytelenek voltak a sorozás elől elhagyni Kárpátalját a férfiak, és hogy mostanában a kettős állampolgársággal rendelkező nőket is vegzálják a határon, és hogy gyakorlatilag lakosságcsere történik, a magyarok elhagyják Kárpátalját, míg a belső-ukrajnaiak ellepik azt. 

A kormánypárt cinkos hallgatására való tekintettel nem hozzájuk, hanem egyenesen a jövőben vállaltan kormányzásra készülő Mi Hazánk Mozgalom Párt harcos képviselőihez fordultam a kárpátaljai lakosságcsere megállításáért. 

Teljes videó megtekinthető itt:

https://www.facebook.com/Balazs899/videos/2920068364962316

A beszédemben említett online petíció az ukrán-magyar alapszerződés felmondásáért elérhető az alábbi linken: 

https://www.peticiok.com/mondjuk_fel_az_ukran-magyar_alapszerzdest


Kapcsolódó:

Nem írható ki népszavazás a Luganszki Népköztársaság elismeréséről (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Az ukrán-magyar alapszerződés felmondását és az ukrok Magyarországra való belépésének megtagadását szorgalmazom Szijjártónál (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése