2022. október 4., kedd

Csíkszentmártont kérdezem, hogy büntették-e már meg az Uz völgyi román keresztek építőit és bontatták-e le az illegális építkezést


Közérdekű adatigénylésben fordultam, kizárólag magyar nyelven Csíkszentmárton község önkormányzatához és polgármesteréhez, amelyben az iránt érdeklődök, hogy van-e olyan végleges bírósági végzés, amely jogerősen kimondja, hogy az Uz völgyi katonatemető Csíkszentmárton közigazgatási területéhez tartozik. 

Mivel sajtóhírek szerint létezik ilyen jogerős végzés, érdeklődök a polgármesternél, hogy van-e tudomásuk abban a temetőben felállított, "Erou roman necunoscut" feliratú kőkeresztekről. 

Amennyiben vannak ilyenek, érdeklődök, hogy van-e ezekre az illetékes hatóság által kiállított törvényes építkezési engedély, amennyiben nincs ilyen építkezési engedély, úgy az 1991 évi 50. tv. 24 cikk 1. bekezdés a) pont értelmében szabtak-e ki szabálysértési bírságot az illegális építkezést megvalósító elkövetőkre, valamint milyen intézkedéseket foganatosított az önkormányzat az illegális építkezés eltávolítására. 



Kapcsolódó:

Úzvölgye – Jogerős: Székelyföldé marad a katonatemető (maszol.ro)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése