2022. október 5., szerda

Nem személy vagyok, hanem ember - a baloldali sajtó valamiért felkapta az UCC-t alkalmazó magyar történetét


Valamilyen oknál fogva érdekesnek találta és nagyon reklámozta a baloldali sajtó annak a magyarnak a történetét, aki a rendőrök általi igazoltatást azzal tagadta meg, hogy ő ember, nem személy, éppen ezért nincsen személyazonossági igazolványa és Magyarország egyébként egy, az amerikai tőzsdén jegyzett cég, nem is állam 2012 óta.

   

Az ügy egész nagy hullámokat kavart a baloldali médiában, ezzel összefüggésben az RTL klub Fókusz című műsorába meghívták még Borbély József közéleti szereplőt is, aki magát jog szerinti magyar kormányzónak tartja az Apostoli Magyar Királyságban, és újabban a kilakoltatásokkal szembeni civil ellenállásban jeleskedik. 

A Fókusz erre vonatkozó összeállítása megtekinthető itt, 5.50-től. 

Külön érdekesség, hogy a jobboldali média egyetlen cikket sem szentelt a számukra nyilván roppant kellemetlen incidensnek, amely joggal veti fel a magyar alaptörvény érvényességének a kérdését, és annak a kérdését, hogy tényleg,  a latin betűs írott ezer éves történelemmel rendelkező Magyarország mára egy Amerikában jegyzett cég volna csupán? 

Ami tény, hogy a "US. Securities and Exchange Comission" nevű amerikai kormányoldalon szerepel egy "Hungary", azaz Magyarország nevű vállalat, cégszékhellyel, telefonszámmal és pénzügyi évvel, itt és itt

Kapcsolódó:

„Nem tudnak személyként igazolni, ember vagyok, nem személy” – nem szokványos igazoltatásról készült videó (hvg.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése