2022. október 20., csütörtök

Míg a gyerekek 18 fokban fagyoskodnak az iskolában, addig a fideszesek 30 fokban izzadtak Nógrádi György középszerű előadásán Vásárosnaményban


Noha az ukrán-orosz háború témájában lett meghirdetve a fideszes ideológus és világpolitikai "szakértő" Nógrádi György vásárosnaményi előadása, a témát csak minimálisan érintette a politikai előadás, amelyet szerda este héttől lehetett meghallgatni a vásárosnaményi művelődési házban.

Az előadás 37 perc bevezető után cca. ugyanannyi perc könyvárusításból állt, Nógrádi saját könyveiből igen jól árult a fórumon, volt, aki hármat is vett a dedikált kiadványokból. 

Utána kérdezz-felelek következett, a jelenlevők tehettek fel kérdéseket a külpolitikai "szakértőnek", amelyekre ő többé-kevésbé válaszolt is.

Az előadáson jelen volt többek között Tilky Attila fideszes parlamenti képviselő is, aki a kopasz fejét törölgette az izzadságtól abban a 30 fokos melegben, amiről az iskolákban csak álmodoznak mostanában. 

Kérdéseket is tett fel, természetesen Ingusföld, Bangladesh és Madagaszkár külpolitikája tekintetében és még véletlenül sem a munkácsi turul, az ukrán-magyar határon a magyar állampolgárok vegzálása vagy a hatalmas villany és gázszámlák világpolitikai okainak tekintetében, esetleg az oltottak halomra halálozásának témájában.  

Megtudhattuk, hogy Nógrádi szégyelli, hogy tud oroszul, a népek önrendelkezési jogát baromságnak tartja, és legszívesebben a sofőrjét tenné oda, hogy a hülye kérdéseket megválaszolja. Putyint ostobának és diktátornak nevezte, akit csak úgy lehet eltávolítani, ha megölik, továbbá rengeteg, a szebbik nemet illető, pajzánba hajló megjegyzést is hallhattunk a vén kecskétől. Azontúl megtudhattuk tőle, hogy Orbán Viktor szupersztár. És ennyi. 

A hallgatóság soraiból érkeztek normális kérdések is, a munkácsi turulos incidens kérdését is felvetette egy hallgató, meg valaki azt is pedzegette, hogy egy normális közép-európai ország, mondjuk Magyarország akár a lehetőségeket is megláthatná ebben a nagy világpolitikai felfordulásban, Nógrádi azonban nem, vagy csak foghegyről reagálta le ezeket a témákat. 

Nyilván egyetlen könyvét sem vettük meg, nem hagyott mély nyomot a hazafiasságot, a lelkesedést még hírből sem ismerő, kiégett, gőgös, a lábát keresztbe tevő, fideszes felsőbbrendűségben szenvedő pojáca. 





Kapcsolódó:

Nógrádi György (wikipédia)

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése