2022. október 6., csütörtök

Újabb adatok a KSH-tól: a kovidpozitív tavalyi elhunytak háromnegyedénél a kovidot írták be hivatalos haláloknak

 A Központi Statisztikai Hivatalnál (KSH) az iránt érdeklődtem, hogy 2021-ben a statisztikai közlésre elsődleges halálokként kiválasztott Covid19 miatt történt 24 838 halálesetből hány esetben szerepel a halottvizsgálati bizonyítvány kísérőbetegség sorában (HVB.25.II. rész) rosszindulatú daganat, heveny szívizomelhalás, egyéb ischaemiás szívbetegség, agyérbetegség, hörghurut, tüdőtágulat és asztma, májbetegség, azaz az egyébként Magyarországon hivatalosan leggyakoribb halálokok.

Válaszában a KSH arról tájékoztat, hogy a 2021-ben a statisztikai közlésre elsődleges halálokként kiválasztott Covid19 miatt történt 24 838 halálesetből  a halottvizsgálati bizonyítvány kísérőbetegség sorában (HVB.25.II. rész) 1.607 esetben  szerepel rosszindulatú daganat, 119 esetben szerepel heveny szívizomelhalás, 3.437 esetben szerepel egyéb ischaemiás szívbetegség, 1.698 esetben szerepel agyérbetegség, hörghurut, tüdőtágulat és asztma 1.996 esetben szerepel, valamint májbetegség 509 esetben szerepel. 

Kérésemre a KSH válaszában arról is tájékoztatott, hogy tavaly összesen a KSH-ban feldolgozott halottvizsgálati bizonyítványokon 33 990 esetben szerepelt Covid19 diagnózis, ezek közül 9 152 esetben nem a Covid19 volt a statisztikai közlésre kiválasztott halálok. 

Fentiek alapján megállapítható, hogy a kovidra pozitívan tesztelt, és azután bármilyen okból elhalálozott személyek esetében szinte háromnegyedüket az ún. "Covid19 járvány" számlájára írták hivatalosan, ami statisztikai csalás gyanúját vetheti fel, egy olyan betegség, a kovidnátha esetében, amelynek a halálozási mutatói elvileg nagyon alacsonyak. 

Véleményem szerint statisztikai csalás gyanúja felmerülhet abban a 9.366 esetben is, amikor a Covid19 volt megjelölve elsődleges halálokként, és az egyébként Magyarországon leggyakoribb halálokok, igen nagy halálozási rátával rendelkező betegségek valamelyike csak kísérőbetegségként. Laikusként is kimondható, hogy egy szívinfarktust vagy agyvérzést elszenvedett személy, ha elhalálozik, elég életszerűtlen az állítás, hogy kovidban halálozott el. 



Kapcsolódó:

Válaszolt a KSH - a 24.838 "kovidban" elhunytból 19.510-nél volt kísérőbetegség (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése