2022. október 9., vasárnap

Ez csak a kezdet - ígéri a Mihajló Podolják nevű ukrán terrorista a twitteren, miután felrobbantották a krími hidat, meggyilkolva 3 civilt

 Mihajlo Podoljak, Volodimir Zelenszkij ukrán "elnök" ún. "elnöki tanácsadója" a twitteren örömködött, hogy felrobbant a krími híd. "Ez csak a kezdet, mindent, ami illegális, el kell pusztítani, mindent, ami lopott, vissza kell téríteni Ukrajnának, mindent, amit Oroszország elfoglalt, ki kell űzni." - közölte az "elnöki tanácsadó" a Twitteren. 


A posztban tehát gyakorlatilag vállalta a terrorcselekményért a felelősséget az ukrán kabinet, pontosan úgy, ahogy más, közönségesebb terroristák is szokták. A terrorista a hivatalos ukrán elnöki oldalon később terelni próbált és az oroszokra mutogatott, szerinte a robbanást okozó teherautó Oroszország felől érkezett. 

Ukrajna, a négy nyugat-oroszországi megyében tartott népszavazás, és az illető területeknek Oroszországba való visszaintegrálása óta követelt már atombombát is az oroszokra, most pedig közönséges terrorcselekményt hajtott végre az egyik legimpozánsabb európai civil infrastrukturális létesítmény, a krími híd ellen. A terrorcselekmény legkevesebb 3 civil halálos áldozatot is követelt a jelentős anyagi kár mellett. 

Sajnos nem hallottunk egyetlen vezető európai politikust sem, hogy elhatárolódtak volna a terrorcselekménytől, vagy elítélték volna azt, beleértve a magyar politikusainkat is. 

Kapcsolódó:

Mégis vannak áldozatai a Krími híd felrobbanásának - autós videó, újabb hírek (infostart.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése