2021. június 24., csütörtök

A szabolcsi fogyasztóvédelem szerint az "oltás" nem termék, hanem társadalmi összefogás. Komolyan.

Nem indított szabálysértési eljárást a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Osztálya annak a panaszomnak a nyomán, amelynek tárgya az "oltást" színészekkel és énekesekkel reklámozó több, a megye területén található óriásplakát volt. 

A fogyasztóvédelem álláspontja szerint ugyanis az "oltás" nem birtokba vehető forgalomképes ingó dolog, azaz nem a gazdasági reklámról szóló 2008 évi XLVIII. sz. tv. 3. cikk d) értelmében vett termék.

Az óriásplakátok egy kormányzati kommunikációs kampány keretében kerültek kifüggesztésre, és céljuk szerint társadalmi összefogásra, és nem valamely ingó dolog, termék igénybevételére irányulnak, tájékoztat továbbá a fogyasztóvédelem.

A fogyasztóvédelem szerint vállalkozás sem szerepel "jelen jogviszonyban".



Szerk. megj.: az "oltás" szállítói, a Pfizer, a BioNTech, a Moderna, a Johnson és Johnson stb. mik, ha nem vállalkozások? Az, hogy az "oltást" nem terméknek tartja a fogyasztóvédelem, az pedig egyszerűen hallatlan. Mi az "oltás", ha nem forgalomképes ingó dolog? Nem pénzért vette meg a kormány ezeket óriáscégektől? 

Kapcsolódó:

2 megjegyzés: