2021. június 9., szerda

Karikó "besúgó voltam, de nem akartam" Katalint székely ellenállók is bekóstolják - álhírterjesztésért és gyógyszerreklámszabályok megsértéséért jelentették fel


A Korona Igazsága csoport felhívására egy székelyföldi ellenálló is elküldött egy feljelentést a Budapesti Rendőr-főkapitányságra Karikó Katalin, a Pfizer gyógyszeripari mammutcégnek dolgozó, kommunista ügynökmúlttal rendelkező magyar "tudós" ellen, aki a víruspánikos magyar celebek, "szakemberek" és politikusok közül is élen jár a gyógyszerreklámozást szabályozó törvényre fittyet hányó, minden lehetséges médiafelületen való, az ún. "koronavírus elleni vakcinákat" hirdető gyógyszerreklámok terjesztésében. 

Karikó a Pfizer által előállított, Comirnaty nevű génkoktél reklámjakor nem átallotta azt állítani egy riportban, hogy csupa természetes, növényi eredetű anyagot tartalmaz a koktél. Azonban közérdekű adatigénylésre az Országos Gyógyszerészeti és Élelmiszeregészségügyi Intézet által kiadott adatok, valamint újságcikkek  arról árulkodnak, hogy a génterápiás, testbe injektálható anyag tartalmaz polietilén glikol (PEG) nevű  vegyületet is, amely egyrészt bizonyos ismert  egészségügyi kockázatokat is rejt, másrészt pedig kőolajszármazék. 

A székely logika mentén Karikó tettével megvalósíthatta a veszélyhelyzetben elkövetett álhírterjesztés tényállását, olyan valótlan tény közlését nagy nyilvánosság előtt, amely a védekezést veszélyeztetheti. 

A székely feljelentésben azt is sérelmezi a benyújtó, hogy Karikó teljesen eltekintett a gyógyszerforgalmazás általános szabályairól szóló 2006. évi CXVIII. tv. majd összes, a gyógyszerkészítmények reklámozásával kapcsolatos előírásától, így például ismert személyiségként, tudósként reklámoz gyógyszerkészítményt, ami tilos, a reklámja nem nevezi meg egyértelműen a terméket, hanem csak általánosságban, "vakcinaként" hivatkozik rá, nem tartalmazza a kötelezően előírt figyelmeztető szövegeket, biztos gyógyulást ígér stb. 


Szerk. megj.: a beadvány, mint bármely, a Korona Igazsága csoport által szerkesztett és alkalmazott beadvány, szabadon hozzáférhető és bárki által továbbra is beadható, kérésre szerkeszthető formátumban is elküldjük. 

Kapcsolódó:

Karikó Katalin: A vakcina csak természetes és növényi anyagot tartalmaz (origo.hu)

Feljelentettem Karikó Katalint, a kommunista mataharit álhírterjesztésért és a gyógyszerreklámról szóló törvény majd minden szabályának megsértéséért (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Az OGYÉI szintén zenész, akárcsak Müller Cili. Szerintük az, hogy ki felelős jogilag a rémvakcinák mellékhatásaiért, nem közérdekű adat. (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése