2021. június 18., péntek

Ez tényleg fasizmus: nyugodtan ki lehet tenni a kovidnáci kártyával nem rendelkezőket a vendéglőből az "Egyenlő Bánásmód" Főigazgatóság szerint


Felháborító határozatot hozott az Alapvető Jogok Biztosának Hivatal alá tartozó Egyenlő Bánásmód Főigazgatóság abban a panaszomban, amelyet a Historica Hangvilla Étterem, Kávézó és Rendezvényközpont ellen tettem, mert egyrészt a kovidfasiszta kártyával nem rendelkezőket nem kívánják beengedni az éttermükbe, másrészt még a teraszon is különböző színű tárcák használatával kívánják őket megkülönböztetni a kovidnáci kártyákat birtokló személyektől. 

A hatóság álláspontja szerint az, ha valaki "bármilyen okból is nem rendelkezik védettségi igazolvánnyal, nem oltatja be magát, az Ebktv. 8 cikkének a kérelmező által megjelölt egyik pontja alapján sem tekinthető védett tulajdonságnak."

A hatóság szerint ez az állapot "nyilvánvalóan nem egészségi állapot, nem egy betegség", "nem azonosítható valamely vallással vagy világnézeti meggyőződéssel", és "nem tekinthető politikai vagy más véleménynek sem".

A hatóság továbbá megállapítja, hogy az egyén azon tulajdonsága, hogy nem rendelkezik kovidnáci kártyával, "az egyén választásán, egyedi döntésén múlik", "fennállása nem szükségszerű", ezért Ebktv. 8 cikke szerinti "egyéb" védett helyzetnek sem tekinthető. 

Végül vastagon szedett karakterekkel közli a hatóság a következőket:

"A leírtakra tekintettel a hatóság megállapította, hogy az a helyzet, tulajdonság, amire a kérelmező védett tulajdonságként az őt ért hátrány okaként hivatkozik, az Ebktv. értelmében nem minősül védett tulajdonságnak, tehát ha emmiatt a kérelmezőt bármilyen hátrány éri, az a törvény értelmében nem sérti az egyenlő bánásmód elvét."








Szerk. megj: A hatóság érvei erőszakosak és a logikával, a hétköznapi magyar nyelvtani értelmezésekkel és meghatározásokkal teljesen párhuzamosak. Először is az, ha valaki egészséges, az szintén "egészségi állapot", nem csak az, ha valaki beteg. A kovidnáci kártyákkal konkrétan azokat az egészséges milliókat diszkriminálják, akik másfél évnyi kormányzati vergődés ellenére sem lettek náthások.

Az, hogy valaki nem oltatja be magát, a hatóság szerint nem meggyőződés, mert "az egyén választásán, döntésén múlik". Mi ez mégis , ha nem a meggyőződés kifejeződése? 

És végül, a hatóság szerint nem tekinthető politikai vagy más véleménynek sem, fennállása nem szükségszerű. Tessék? Az sem szükségszerű, hogy valaki mondjuk fidesz-szavazó, az is az egyén választásán, döntésén múlik. Ha emmiatt dobnák ki az étteremből például Kozma Ákost, akkor a hatóság milyen döntést hozna?

Reméljük, eljön az az idő is. 

A határozatot közigazgatási bíróságon lehet megtámadni, kötelező jogi képviselettel és 30.000 Ft illeték kifizetése mellett.

Kapcsolódó:

Barna tálca, fehér tálca. Nyilván az Egyenlő Bánásmód Főigazgatósághoz fordult a Korona Igazsága csoport (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

1 megjegyzés:

  1. Történelmi dokumentum. A covidfasizmus első éve. Az intézményesült hazugság. Ez az Antikrisztus ideje. A hazugság öl. Ez nem metafora, hanem a szellemi látó számára tény. Tömeggyilkosok vesznek körül minket.

    VálaszTörlés