2021. június 18., péntek

Noha a hosszú távú mellékhatásai valóban "bizonytalanok", nem emberkísérlet az mRNS "vakcina" az ügyész szerint

Elutasította a vakcinainfo.gov.hu oldal kezelői ellen egészségügyi önrendelkezési jog megsértéért tett feljelentésemet elutasító rendőrségi határozat ellen tett panaszomat a Fővárosi Főügyészség.

A vakcinainfo.gov.hu oldal ellen embereken végzett orvostudományos kutatás miatt tettem feljelentést, mert új, mRNS tehnológiájú invazív orvosi beavatkozásokat (ún. "COVID-19" elleni "vakcinákat") reklámoznak, viszont a beavatkozások kísérleti jellegéről nem tájékoztatják az alanyokat. Bizonyítékként egy Müller Cecíliától származó átiratot csatoltam, amelyben a tisztifőorvos elismeri, hogy konkrétan a Pfizer-BioNTech által kifejlesztett Comirnaty nevű készítmény esetében egyáltalán nem ismerik annak közép és hosszú távú mellékhatásait. 

A nyomozó hatóság nem találta megalapozottnak a feljelentést, noha elismerték, hogy a sokak által génterápiás kezelésnek nevezett invazív beavatkozások (ún. "COVID-19" elleni "vakcinák") hosszú távú hatásai egyáltalán nem ismertek, a rendőrség álláspontja szerint a hasznuk sokkal nagyobb, mint az esetleges kockázat. 

A feljelentést elutasító határozatot arra hivatkozva támadtam meg, hogy nem az ún. "COVID-19" elleni "vakcinák" esetleges hatékonyságáról szólt a feljelentésem, hanem arról a törvényi kötelezettségről, hogy orvostudományos kutatásban résztvevőket tájékoztatni kell a beavatkozás orvostudományos kutatás jellegéről, és hogy az egészségügyi törvény meghatározása szerint az orvostudományos kutatás még nem teljesen ismert hatóanyagok, módszerek kipróbálása.  

Az ügyész indokolásában kifejti, hogy a gyógyszerekről szóló 2005. évi XCV. tv. 5. cikk (1) bekezdés értelmében gyógyszer Magyarországon csak akkor hozható forgalomba, ha azt vagy az Európai Bizottság, vagy magyar gyógyszerészeti államigazgatási szerv engedélyezte.

Mivel például a Pfizer-BioNTech által kifejlesztett Comirnaty nevű készítményt az Európai Bizottság engedélyezte, forgalomba hozható. Az ügyész szerint jogilag nem azonos a kutatás alatt lévő gyógyszer és a már forgalomba hozott olyan gyógyszer fogalma, amelynek "hosszú távú hatásai bizonytalanok". Ez utóbbi alkalmazása, az ügyész szerint egy "a hosszú távú hatásainak bizonytalanságát is bemutató" tájékoztató mellett, törvényes. Az ügyész szerint a bepanaszolt honlap tartalmaz ilyen tájékoztatót. 





Kapcsolódó:

Lódít a rendőrség, szerintük a szakemberek egységesen vakcinapártiak - panasz a tiltott emberkísérletes feljelentésem elutasítása ellen (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

BRFK: "köztudomású", hogy a "vakcinák" hosszú távú mellékhatásai nem ismertek, ezért nem gond, ha nem tájékoztat róla senki (ruszinkarpatalja.blogspot.com) 

Tiltott emberkísérlet gyanúja miatt tettem feljelentést, tanúnak hívom dr. Pócs Alfrédot, Toroczkait, Falus Andrást, Bakó Beát, de az RTL Klubot is (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése