2021. május 31., hétfő

Feljelentettem Karikó Katalint, a kommunista mataharit álhírterjesztésért és a gyógyszerreklámról szóló törvény majd minden szabályának megsértéséért


Feljelentést küldtem, a Korona Igazsága csoport tagjaként, a Budapesti Rendőrfőkapitányságra nevezett Karikó Katalin, a kommunista érában bizonyítottan titkosszolgálati tevékenységet kifejtő, jelenleg a Pfizer óriáscégnek dolgozó, ismert "tudós" ellen rémhírterjesztésért.

Nevezett Karikó Katalin ugyanis, az origo.hu internetes oldalon megjelent, vele készült interjú során azt nyilatkozta, hogy kizárólag természetes, növényi eredetű összetevőkből van a Pfizer-BioNTech cégóriások által kifejlesztett ún. "koronavírus elleni vakcina" (a Pfizer-BioNTech cégek által előállított Comirnaty nevű készítmény) előállítva.

Azonban a birtokomban lévő, közérdekű adatigénylésre az Országos Gyógyszerészeti és Élelmiszer-egészségügyi Intézet által nyújtott válasz egy olyan, a Comirnaty nevű készítményről szóló alkalmazási előírást tartalmaz, amely közli, hogy a készítmény segédanyagai között ott van a polietilén glikol (PEG) nevű vegyület. A wikipédia tájékoztatása szerint a PEG kőolajszármazék.

Következik, hogy a Karikó Katalin által bemutatott gyógyszerkészítmény, a Comirnaty nem csak növényi eredetű összetevőket, hanem kőolajszármazékot is tartalmaz, hivatalosan. 

Ennek a ténynek az elhallgatása álláspontom szerint kimerítheti a rémhírterjesztés tényállását, mivel a PEG egészségügyi komplikációkhoz, allergiás tünetekhez, anafilaxiás sokkhoz és szélsőséges esetben akár halálhoz is vezethet, ami az élethez és egészséghez való alapjog csorbítása.

Továbbá a gyógyszerforgalmazás általános szabályairól szóló 2006. évi CXVIII. tv. majd összes, a gyógyszerkészítmények reklámozásával kapcsolatos előírást is megszegi az origo.hu oldalon Karikó Katalinnal megjelent interjú, ugyanis nem nevezi meg a hirdetett gyógyszerkészítményt, nem határozza meg egyértelműen, hogy gyógyszer-e vagy gyógyászati segédeszköz a reklám tárgya, nem tartalmazza a külön jogszabályban meghatározott figyelmeztető szöveget, tájékoztatást. 

Továbbá olyan utalásokat tesz, amelyek a gyógyszer alkalmazásának biztos gyógyulást eredményező képzetét kelti, és ezt a gyógyszer természetes eredetére vezeti vissza, amely cselekmények szintén tilosak. Valamint ő maga szakember és ismert személyiség, ilyennel gyógyszert reklámozni szintén szabálysértés.










Szerk. megj.: a beadvány, mint bármely, a Korona Igazsága csoport által szerkesztett és alkalmazott beadvány, szabadon hozzáférhető és bárki által beadható, kérésre szerkeszthető formátumban is elküldjük. 

Kapcsolódó:

Karikó Katalin: A vakcina csak természetes és növényi anyagot tartalmaz (origo.hu)







Az OGYÉI szintén zenész, akárcsak Müller Cili. Szerintük az, hogy ki felelős jogilag a rémvakcinák mellékhatásaiért, nem közérdekű adat. (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése