2021. május 12., szerda

Áttörés a napi "fertőzöttek" száma hivatalos, közérdekű adatként való megszerzésében

Miután Müller Cecília országos tisztifőorvos rendre visszautasított több olyan közérdekű adatigénylést, amelyik az azonosított "új koronavírus" fertőzöttek napi számát firtatta, most a Korona Igazsága civil csoport egyik tagjának sikerült mégis adatokat kicsikarnia a Nemzeti Népegészségügyi Központtól. A taktika, amelyet alkalmazott, a véletlenszerűen, csak bizonyos napokra történő adatigénylés volt, és nem a teljes napi "fertőzöttek" számának kikérése, hanem csak a PCR teszt segítségével azonosított "fertőzöttek" száma. 

A tisztifőorvos táblázatba szedve közölte a kért adatokat. 




Müller Cecília az antigén tesztekre vonatkozóan is nyújtott tájékoztatást, állítása szerint az erre vonatkozó adatok nem a NNK kezelésébe tartoznak. Az elhunytakra vonatkozó kérdés alól egyelőre kibújt a tisztifőorvos, szerinte azok megtalálhatóak a www.koronavirus.gov.hu oldalon (persze csak a kumulatív adatok találhatóak meg itt, de újabban erre a kibúvóra hivatkozik rendszeresen Cecília).

Kapcsolódó:

Közérdekű adatigénylés mozgalom - Szőcs István közérdekű adatigénylésben kéri ki Müller Cecíliától a napi "fertőzöttek" számát 28 napra (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

A hisztifőorvos nem adta ki a napi "fertőzöttek" számát, szerinte az fent van a hivatalos kuvikk tájékoztató oldalon (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése