2021. május 9., vasárnap

Közérdekű adatigénylés mozgalom - Szűcs István közérdekű adatigénylésben kéri ki Müller Cecíliától a napi "fertőzöttek" számát 28 napra

 


Szűcs István, a Korona igazsága csoport tagja arra volt kíváncsi a Nemzeti Népegészségügyi Központhoz intézett, az országos tisztifőorvosnak címzett közérdekű adatigénylésében, hogy hány új koronavírus "fertőzöttet" regisztráltak, hány PCR tesztet végeztek, hány antigén tesztet végeztek, hányan haláloztak el COVID-19 nevű "betegségben" és ezek közül hánynak nem volt más, krónikus betegsége, tavalyi év márciusától minden hónap 16-ai és 22-ei dátomokra, idén pedig első három hónapra, szintén 16-ai és 22-ei dátumokra. 


Mint ismeretes, a koronavirus.gov.hu internetes oldal, a magyar kormány hivatalos új koronavírussal kapcsolatos tájékoztató weboldala csak kumulatív adatokat közöl, így a jelenségek dinamikája, tendenciái és egyéb, statisztikai szempontból fontos jellemzője nem látható az érdeklődők számára. 

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) amúgy sem nagyon szeret közérdekű adatokat kiadni, rendszeresen kérnek plusz 45 nap kitolt határidőt a válaszadásra, kifogásokat keresnek, megpróbálnak kibújni a válasz alól. 

Ennek ellensúlyozására indul be a Közérdekű adatigénylés mozgalom, amely tömeges közérdekű adatigénylések benyújtása, tetszőlegesen kiválasztott dátumokra a fenti adatok kikérése. A módszer elvileg működik, a tavalyi évre kikért PCR tesztek napi számát a NNK eddig jórészt kiszolgáltatta. 

PCR tesztek számának időbeli alakulása, hivatalos, kikért és kiadott adatokon alapuló diagram a tavalyi évre (hiányos):


Kapcsolódó:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése