2021. május 5., szerda

Székelyföldről jelentették fel Parragh Lászlót közösség elleni uszításért - "karanténba" küldené Magyarország oltatlan, nagyobbik felét



Székelyföldről jelzett egy anonim ellenálló, hogy feljelentést postázott a Budapesti Rendőrfőkapitányságra nevezett Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara vezetője ellen, közösség elleni uszításért. Parragh ugyanis újabban járványügyi szakértőként lépik fel, több médiaorgánum is lehozta azt a nyilvánosan hangoztatott véleményét, miszerint “Ne az az öt-hat millió ember kerüljön karanténba, akiknek már megvan az igazolása, őket hagyják normálisan élni. És ha valaki nem szeretné beoltatni magát, őt tegyük karanténba, ne a védettséggel rendelkező többséget.” 

A feljelentés pontosítja, hogy a magyar jogrend csak a "járványügyi házi karantén" fogalmát ismeri, meghatározott országokból történő beutazás, fertőzés vagy megbetegedés esetén. Olyant, hogy valakiket egészségügyi meggyőződésük alapján helyezzenek házi karanténba, a magyar jog nem ismer, aminthogy az is gyakorlati szempontból kivitelezhetetlen, hogy több millió ilyen meggyőződéssel rendelkező személyt házi karanténba helyezzenek, ezek karanténba helyezésének egyetlen kivitelezhető módja van, a gyűjtőtábor. 

Kimondható, hogy nyilvánosan kifejezett gondolatai alapján Parragh gyűjtőtáborokban kívánja elhelyezni azokat a személyeket, akiknek egészségügyi ideológiájuk, egy invazív orvosi beavatkozáshoz való elutasító hozzáállásuk más, mint az övé. 

A különleges országos és világpolitikai helyzettől sem lehet eltekinteni, legutóbb a 20. század 40-es éveiben volt tapasztalható hasonló politikai állapot, hangsúlyozza a feljelentő, aki felhívja a figyelmet, hogy 1944-ben is született kormányrendelet, amely a lakosság bizonyos csoportjait kirekesztette például az üzletekben való tartózkodásból (500/1944 B. M. sz. rendelet a zsidóknak a vendéglátó üzemek látogatásában való korlátozása tárgyában), és jelenleg is, a 194/2021. (IV. 26.) Korm. rendelet, amely az ún.“védettségi igazolvánnyal” nem rendelkező lakosságot számos alapvető emberi jogától fosztja meg.

A feljelentő megállapítja, hogy az akkori események gyűjtőtáborok létrehozásába, borzalmas népirtásba és emberiesség elleni bűncselekményekbe csaptak át igen rövid időn belül.

 A feljelentés teljes szövege:

"Budapesti Rendőr-főkapitányság részére

 

Büntető feljelentés

 

Alulírott ……………………….., cím ……………………………….., személyazonosító igazolványszám ……………………….., feljelentést kívánok tenni nevezett Parragh László ellen a hatályos Btk. 332. §-ben meghatározott közösség elleni uszítás tárgyában.

Tényállás:

            2021.04.23-án az index.hu internetes portálon, megjelent egy cikk a következő címmel:

“Parragh László karanténba küldené az oltást elutasítókat”. A cikket Enté jegyezte.

A cikk szerint Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke (lakcíme nem nyilvános, ezért nem ismert) a következő kijelentést tette a nagy nyilvánosság előtt:

“Ne az az öt-hat millió ember kerüljön karanténba, akiknek már megvan az igazolása, őket hagyják normálisan élni. És ha valaki nem szeretné beoltatni magát, őt tegyük karanténba, ne a védettséggel rendelkező többséget

Ezt az állítását értelmezve, nevezett Parragh László karanténba küldené azokat a személyeket, akik egészségügyi meggyőződésük okán nem kívánják úgymond beoltatni magukat”.

Tény, hogy a magyar jogrend a “hatósági házi karantén” fogalmát ismeri, ez a következő:

1997 évi CLIV. tv. az egészségügyről, 67/A. §  (1):

“ A járványügyi hatóság

a) meghatározott országokból történő beutazás esetén vagy

b) fertőzés vagy megbetegedés esetén

előírhatja, hogy a járványügyi intézkedés alá vont személy a számára meghatározott lakást, ahhoz tartozó bekerített helyet vagy egyéb, egészségügyi intézménynek nem minősülő helyet a határozatban meghatározott ideig ne hagyja el (a továbbiakban: hatósági házi karantén).”

 

            A karantén” fogalmának hivatalos, törvényes meghatározásából megállapítható, hogy az egy egyéni, és nem tömeges járványügyi intézkedés, fertőzött vagy beteg személyek esetén, illetve más, fertőzésveszélyes országokból történő beutazás esetén. Ez a meghatározás nem tartalmazza azt a lehetőséget, hogy valakit ideológiája, egy invazív orvosi beavatkozásssal kapcsolatos meggyőződése (az ún. “oltás” nem akarása) okán helyezzenek hatósági házi karanténba, sem azt, hogy ilyen meggyőződéssel rendelkező lakossági csoportokat helyezzenek “karantén” alá.

            Megállapítható, hogy Parragh egyáltalán nem egyéni hatósági házi karanténról, hanem több millió személy “karanténba helyezéséről beszél (Magyarország lakossága cca. 10 millió, ebből Parragh 6-7 millió személyt kíván normálisan élni hagyni”, a maradék 3-4 milliót ún. “karanténba” kívánja helyezni). Megállapítható, hogy tehnikailag több millió embert csak külön erre a célra épített helyeken, konkrétan gyűjtőtáborokban lehetne karanténba” helyezni.

             Kimondható, hogy Parragh László arra uszít, hogy helyezzék gyűjtőtáborokba a lakosság azon csoportját, akiknek ideológiája, egy invazív orvosi beavatkozásssal kapcsolatos meggyőződése az ún. “oltás” nem akarása.

            Külön megállapítható, hogy Parragh László szó szerint arra is buzdít, hogy a lakosság azon csoportját, akiknek ideológiája, egy invazív orvosi beavatkozásssal kapcsolatos meggyőződése az ún. “oltás” nem akarása, ne “hagyják normálisan élni”.

            Parragh László mindezeket az állításait olyan politikai társadalmi körülmények között fejezte ki, amelyek a II. világháború előtti és alatti időszakot idézik.

         Akkor is születtek olyan kormányrendeletek, amelyek a lakosság bizonyos részének alapvető jogait korlátozták, ilyen kormányrendelet volt például az 500/1944 B. M. sz. rendelet a zsidóknak a vendéglátó üzemek látogatásában való korlátozása tárgyában, és ezeket a rendeleteket súlyos emberiesség elleni bűncselekmények és népirtás, a lakosság egy bizonyos csoportjának gyűjtőtáborokba zárása és fizikai megsemmisítése követte igen rövid időn belül.

         Jelenleg is van már ilyen kormányrendelet, mégpedig a 194/2021. (IV. 26.) Korm. rendelet, amely az ún.“védettségi igazolvánnyal” nem rendelkező lakosságot számos alapvető emberi jogától fosztja meg.

            Következik, hogy van rá történelmi példa, hogy az ilyen jogfosztó rendelkezéseket a lakosság egy részének lágerekbe, gyűjtőtáborokba, Parragh László szavaival élve “karanténba” helyezése, majd szisztematikus megsemmisítése követi. 

 

Btk. 332. § Közösség elleni uszítás

“332. § Aki nagy nyilvánosság előtt

a) a magyar nemzet ellen,     

b) valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoport ellen, vagy

c) a lakosság egyes csoportjai ellen – különösen fogyatékosságra, nemi identitásra, szexuális irányultságra tekintettel –

gyűlöletre uszít, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”

Törvényi alap:

Btk. 332. § c) pontban meghatározott közösség elleni uszítás;

Tisztelettel kérem, vizsgálják ki, hogy a bemutatott tényállás kimeríti-e a hatályos Btk. 332. §-ben meghatározott közösség elleni uszítás bűncselekményének tényállási elemeit, és amennyiben igen, kérem büntetőeljárás indítását az elkövető ellen.

 

……………………..                                                                                    ……………..

Csatolmányok:

-          2021.04.23-án az index.hu internetes portálon, megjelent cikk “Parragh László karanténba küldené az oltást elutasítókat” címmel, Enté jegyzésében, képernyőfelvételek"

Kapcsolódó:

 Parragh László karanténba küldené az oltást elutasítókatParragh László karanténba küldené az oltást elutasítókat (index.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése