2021. május 31., hétfő

Elutasították a Székelyföldről érkező feljelentést Parragh ellen - a kijelentései nyomán nem tört ki erőszakhullám, tehát nem uszított


Elutasította a Budapesti Rendőr-főkapitányság azt a feljelentést, amelyet Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke ellen tett egy székely újvilágrend-ellenes aktivista. A feljelentés azt sérelmezte, hogy Parragh a nagy nyilvánosság előtt uszított az oltatlanok karanténba zárására, és ez, tekintve, hogy úgy egyébként teljesen az 1940-es évek közéleti hangulata uralkodik Magyarországon, bizony felvetette az oltatlanok gyűjtőtáborokba zárásának, mint emberiesség elleni bűncselekménynek a képzetét is. 

A rendőrség kivizsgálta a feljelentést, és elutasította azt, mivel álláspontjuk szerint a bejelentett cselekmény nem bűncselekmény. 

Parragh azzal, hogy ellenérzéseit vagy sértő nézeteit hangulatkeltő módon, nagy nyilvánosság előtt közzétette, a rendőrség szerint még nem valósította meg a gyűlöletkeltés bűncselekményét, mert az eddigi ítélkezési gyakorlat szerint az csak akkor valósul meg, ha konkrét, közösségellenes erőszakos cselekmények követik ezeknek a nézeteknek a közzétételét. 



Szerk. megj.: Ebben a jó hír, hogy Parragh nagy nyilvánosság előtt kifejezett nézeteit a rendőrség is sértőnek és hangulatkeltőnek értékelte, mert nem azt állította, hogy a nézetei nem sértőek és hangulatkeltőek, a bűncselekmény tényállásának ez a része tehát megvalósult. Talán érdemes volna az akciót az Egyenlő Bánásmód Főigazgatóságnál folytatni. 

Kapcsolódó:

Székelyföldről jelentették fel Parragh Lászlót közösség elleni uszításért - "karanténba" küldené Magyarország oltatlan, nagyobbik felét (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése