2021. május 18., kedd

Titokba burkolózott a Humánreprodukciós bizottság az mRNS "vakcinák" géncsendesítő jellegét illetően - a NAIH-nál támadtam meg a válaszukat

Arra hivatkozva utasította el a COVID-19-el összefüggésben alkalmazott mRNS "vakcinák" géncsendesítő vagy génkiütő jellegére vonatkozó közérdekű adatigénylésemet az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI), amelyhez az Egészségügyi Tudományos Tanács Humánreprodukciós Bizottsága irányította át a kérésemet, hogy a kért információ nem közérdekű adat. 

Ezt a választ támadtam meg a Nemzeti Adatvédelmi és Információhatóságnál. 

Kivizsgálási kérelmemben megállapítom, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság 01000/1297/2021.bü. számú határozata kimondja, hogy "az eddig különböző médiákban megjelent szakemberekkel készített interjúk alapján szinte köztudomású tényként lehet kezelni, hogy a világ országaiban alkalmazott (COVID-19 elleni) vakcinák hosszú távú szervezetre gyakorolt hatása még egyértelműen nem ismert. "

Majd az 1997. évi CLIV. törvény az egészségügyről, 157. §-re hivatkozom, amely kimondja: 

 “157. § Az emberen végzett orvostudományi kutatás (a továbbiakban: kutatás) célja a betegségek kórismézésének, gyógykezelésének, megelőzésének és rehabilitációjának javítása, okainak és eredetének jobb megismerése, beleértve olyan beavatkozásokat és megfigyelési módozatokat is, amelyek eltérnek a megszokott egészségügyi ellátás során alkalmazottaktól, illetőleg, amelynek során még nem teljesen ismert és kivizsgált hatású tényezőket (hatóanyagok, anyagok, eszközök, eljárások, módszerek, körülmények, feltételek) alkalmaznak.”  

Ezen két tényből levonom a következtetést, hogy a COVID-19-re alkalmazott mRNS "vakcinák" emberen végzett orvostudományos kutatásnak minősülnek. 

Majd a 28/2014. (IV. 10.) EMMI rendelet az Egészségügyi Tudományos Tanácsról 6. § * (1) pontra hivatkozom: 

“Az ETT TUKEB, az ETT KFEB és az ETT HRB ellátják az emberen végzett orvostudományi kutatásokról szóló jogszabályok szerinti kutatások szakmai-etikai véleményezését.”  

Megállapítom, hogy eszerint a Egészségügyi Tudományos Tanács Humánreprodukciós Bizottsága volt, jog szerint, az az intézmény, amelyet az mRNS "vakcinák" genetikai aspektusaira vonatkoztatva szakmai-etikai véleményt formálhat. 

Továbbá megállapítom, hogy az a kérdésem, hogy az mRNS "vakcinák" géncsendesítés illetve génkiütés lehet-e, azért közérdekű adat, mert Magyarországon az emberen végzett génmódosítás bűncselekmény, azonban a géncsendesítés és a génkiütés in vivo génmódosításnak számítanak. 




Kapcsolódó:

Géncsendesítés vagy génkiütés lehet-e az mRNS tehnológia? Az EMMI szerint ez nem közérdekű adat (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

BRFK: "köztudomású", hogy a "vakcinák" hosszú távú mellékhatásai nem ismertek, ezért nem gond, ha nem tájékoztat róla senki (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése