2021. május 16., vasárnap

Egészségügyi Minisztérium, Románia: törvénytelen oltottságtól függővé tenni egyetemisták kórházi gyakorlaton való részvételét

A román Népügyvédje megkeresésére szögezte le a romániai Egészségügyi Minisztérium, hogy törvénytelen az Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem diákjainak a gyakorlati, kórházi képzésben való részvételét COVID-19 oltáshoz kötni. 

A népügyvédje azután fordult a minisztériumhoz, hogy egy magánszemély panaszt nyújtott be ezügyben az ombunsmanhoz. 


Szerk. megj.: Alig 12%-os átoltottság, annak is a zöme fidesztévét zabáló erdélyi magyar és székely, nincsen kijárási tilalom, kültéri maszk és "védettségi igazolvány" nevű emberiesség elleni bűncselekmény. A román járványhelyzet normalizálódik, ez a hatalmas civil ellenállásnak is, az igazságért bátran kiálló egyre több egészségügyi szakembernek is, de a hatóságok igazság felé közelítésének is köszönhető. 

Amíg a magyar ombundsman felé több, mint 800 panaszt kellett írni egy apartheid jellegű intézkedés kapcsán, hogy egyáltalán elérje az ingerküszöbét, addig a román ombundsman, Renate Weber, és a román egészségügyi minisztérium is teszi a dolgát. Egy magyarországi hasonló helyzetben az ombundsman és az egészségügyi minisztérium is szerintem mindent elkövetne, hogy kibújjon a felelősség alól, sőt, legvalószínűbb, hogy a hátrányosan megkülönböztető intézménynek adnának igazat. 

Kapcsolódó:

Ion Cristoiu: Măsurile de relaxare ascund eșecul campaniei de vaccinare. (activenews.ro)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése