2021. május 9., vasárnap

Ez a maximum, amit egy online petícióból ki lehet hozni - Szijjártó közhelyeket pufogtat a lónyai határátkelő nyitásáról

Válaszolt Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter (nevében Kiss-Panciu Péter) arra a közérdekű panaszra, amelyet a Lónya-Kisharangláb határátkelő lezárt állapotával kapcsolatosan, 91 online aláíró támogatásával nyújtottam be, mint a Korona Igazsága csoport tagja, az általa vezetett minisztériumhoz.

A peticiok.com oldalon szervezett aláírásgyűjtés a lónyai határátkelő azonnali kinyitását szorgalmazta, tekintettel arra, hogy minden más magyar-ukrán határátkelő nyitva áll, kizárólag a lónyai van még mindig bezárva. A petíció aláírói szerint ez nem normális dolog, és nem magyarázható semmilyen járványügyi indokkal, mivel nincs az a mikroorganizmus, amely kizárólag egy bizonyos határátkelőt preferálna a közlekedéshez. 

Ugyanakkor azt is nehezményezték az aláírók, hogy a magyar kormány képmutató módon határok feletti magyar nemzetegyesítésről beszél, közben meg éppen ő az, és nem az ukrán fél, amelyik zárva tart egy határátkelőt, megnehezítve ezzel a határ két oldalán élő, többségében magyar nemzetiségű lakosok közlekedését. 

Szijjártó határidőben küldött  válaszában közhelyeket pufogtatott, szerinte "a koronavírus terjedésének megakadályozása" a lónyai határ bezárásának célja. 

Ugyanakkor kifejezte, hogy "bíznak abban", hogy "hamarosan" visszatérhetünk a normalitásba.

 




 

Kapcsolódó:

Nyissák ki a lónyai határt! - követelik petícióban a határmentiek, valamint a Korona Igazsága telegram csoport Szijjártótól (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése