2023. május 5., péntek

Kínai aksihonfoglalás - válaszolt a kormányhivatal is, de már sokkal kimértebben

Válaszolt arra a közérdekű adatigénylésemre a Hajdú Bihar Vármegyei Kormányhivatal, amelyben arról érdeklődtem náluk, hogy milyen munkálatok zajlanak a CONTEMPORARY AMPEREX TEHNOLOGY HUNGARY Kft. (továbbiakban CATL) tulajdonában lévő, Debrecen és Mikepércs határában található földterületen. 

Közérdekű adatigénylésemben azt az adatot is kikértem, hogy földkitermelés és építkezés is zajlik-e azon a területen, milyen célból, milyen engedélyekkel rendelkezik ezekhez a munkálatokhoz az, aki a munkálatokat végzi, mekkora egészen pontosan ez a terület, ahol ezek a munkálatok zajlanak, valamint az is érdekel, hogy mi történik a kitermelt termőfölddel. 

Továbbá megkérdeztem azt is, hogy kiknek a földjén végzett a Kormányhivatal kisajátítást, milyen összegben történt kártalanítás az egyes esetekben, és milyen áron lettek a földterületek eladva, egyenként. 

A válaszból kiderül, hogy a CATL-nek egyelőre négy épület mélyalapozására van építkezési engedélye, illetve az egész területet érintő tereprendezésre.

A kisajátításokra vonatkozóan a kormányhivatal arról tájékoztatott, hogy a kért adatok személyes adatoknak minősülnek, így azokról nem nyújthat tájékoztatást. 

A kitermelt termőfölddel kapcsolatosan használható információt nyújtott a kormányhivatal, kiderült, hogy a mentett humuszos termőréteg mennyiségéről és felhasználásáról regisztert kell vezetnie a CATL-nek, amit a kormányhivatal ellenőriz. Ebből a regiszterből adatot egyelőre nem szolgáltatott a kormányhivatal. 



Kapcsolódó:

Megvan néhány adat a CATL gyár körüli ingatlantranzakciók pénzmozgásaiból (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése