2023. május 18., csütörtök

A Vészharang Mozgalom kikérte a tiszakerecsenyi és lónyai JEG-ek működési óraszámát

A Vészharang Mozgalom egyik Zala vármegyei aktivistája, Csíkfalvi Viktória kérte ki a jégkármentesítő rendszer Tiszakerecsenyben és Lónyán működtetett talajgenerátorainak számát, valamint azok egyenkénti működési óraszámát az idénre. 

Mint ismeretes, tavaly rettenetes szárazság sújtotta ezt a térséget is, gyakorlatilag április közepétől szeptember közepéig, a jégkármentesítő rendszer működésének teljes időtartama alatt egyetlen csepp eső sem esett ezekben a falvakban. 

Ennek következtében, valamint internetes kutakodás következtében felmerült a gyanú, hogy az időjárásba való beavatkozás, még ha az csak az ún. jégkár mérséklésére történő beavatkozás is, beláthatatlan következményekkel járhat, akár a csapadék teljes megszűnéséhez is vezethet.

 



Kapcsolódó:

Közérdekű adatigénylésben fordultam az Agrárminisztériumhoz, hogy szerintük a JEGER okozta-e az idei aszályt, mert egy 2018-as hírtévés hír szerint bizony képes rá (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Titkolóznak, mint Müller Cecília - nem közérdekű adat a JEG esetleges aszálykiváltó hatása az Agrárminisztérium szerint (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése