2023. május 7., vasárnap

Cserbenhagyjuk a kárpátaljai magyarokat - a magyar rendőrség szerint az ukrán nyelvtörvény megfelel a nemzetközi jognak

A "magyar" rendőrség elutasította azt a feljelentésemet, amit még 2017-ben tettem a magyar hatóságoknál, apartheid bűncselekmény alapos gyanúja miatt, az ukrán nyelvtörvénnyel kapcsolatban.

A feljelentésemet arra alapoztam, hogy az apartheid jogi definíció szerint lehet bármely 

"törvényhozási intézkedés, amelynek az a célja, hogy szándékosan megakadályozza valamely faji csoportot, vagy csoportokat az ország politikai, társadalmi, gazdasági és kulturális életében való részvételben, 

valamint olyan feltételek szándékos előidézése, amelyek megakadályozzák az ilyen csoportnak, vagy csoportoknak teljes fejlődését különösen azáltal, hogy megtagadnak valamely faji csoport vagy csoportok tagjaitól alapvető emberi jogokat és szabadságokat, ideértve a munkához való jogot, elismert szakszervezet létrehozásához való jogot, a művelődéshez való jogot, azt a jogot, hogy az országot elhagyhassák és oda visszatérhessenek, az állampolgársághoz való jogot, a szabad mozgáshoz és letelepedéshez való jogot, a szabad véleménynyilvánításhoz való jogot, valamint a békés gyülekezés és társulás szabadságához való jogot" 

(Az 1976. évi 27. számú törvényerejű rendelet az apartheid bűncselekmények leküzdéséről és megbüntetéséről szóló, New Yorkban, az Egyesült Nemzetek Szervezete Közgyűlésén, 1973. november 30-án elfogadott nemzetközi egyezmény kihirdetéséről, II. Cikk c) pont).

A feljelentésemre, noha elvileg Robotzsaru ügyviteli rendszerrel még 2017-ben kiküldték, csak most, hat év után, egy közérdekű adatigénylés nyomán kaptam kézhez a választ. 

A szégyenteljes határozatban az áll, hogy bár a nemzetközi jog szerint kifogásolható, az ukrán nyelvtörvény nem apartheid, és bár hátrányosan érinti a magyar és egyéb ukrajnai nemzetiségeket, nem jár ezen csoportoknak a az ország politikai, gazdasági és kuturális életében való részvételének megakadályozásával, illetve a csoport teljes fejlődésének megakadályozásával

A rendőrség szerint Magyarország diplomáciai úton tiltakozását fejezte ki a nyelvtörvény miatt, és ez elég (sic).




Szerk. megj.: Amennyiben nem illeszthető be az apartheid cs. tényállásába a cselekmény, de nemzetközi jogot sért, úgy a rendőrségnek azt is vizsgálnia kellett volna, ehelyett hallgattak, pedig a cselekményről hivatalosan is tudomást szereztek. Egyébként pedig az, hogy a gyalázatos ukrán nyelvtörvény szerint minden hivatalos ügyet csak és kizárólag ukrán nyelven lehet végezni, az egyértelműen a más nyelvűek kizárását jelenti a gazdasági és társadalmi életből, a kulturális életben pedig az erőltetett kétnyelvűség oda vezet, hogy a nemhivatalos, megtűrt nyelv előbb-utóbb elsorvad. A rendőrségnek ez az álláspontja a kárpátaljai magyarságnak Magyarország általi cserbenhagyását  és elárulását jelenti. 

Kapcsolódó:

Ukrajnai nyelvtörvény - APARTHEID! (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Életbe lépett az új ukrán nyelvtörvény (index.hu)

1 megjegyzés:

  1. Cserben hatgyta az állami intézményrendszer a tőlünk elszakitott ruszinokat, magyarokat, tótokat és oláhokat is, mert az emlitett nyelvtörvény őket is hatrányos helyzetbe hozta. A Szentkorona Országában ezek a népcsoportok használhatták a nyelvüket, iskoláik voltak és nem üldözték őket a magyar hatóságok. Az idegen anyanyelvűek hungarusnak minősültek, s ha lélekvrzérelt erkölcsi emberként éltek akkor a Szentkorona tagjai is voltak! Ez volt a legfőbb bűne hazánknak, ezért kaptuk Trianont!

    VálaszTörlés