2023. május 12., péntek

Román okosság - a Calea Neamului nem ellentüntetést szervezett, ők csak résztvettek a nagykárolyi szoboravatáson


Mint ismeretes, napokig attól volt hangos a magyar, erdélyi magyar, székely és román sajtó, hogy milyen jól megtrollkodták a román nacionalisták a nagykárolyi Kölcsey Ferenc szoboravatást, amin Novák Katalin magyar köztársasági elnök asszony is részt vett. A Calea Neamului Egyesület és más román nacionalista csoportok ugyanis hatalmas román zászlókkal vonultak fel, fenyegetően körbeállták a szoboravatási ünnepség helyszínét, folyamatosan nacionalista lózungokat skandáltak és román patrióta dalokat énekeltek. 

Ennek kapcsán természetesen szabálysértési panasszal fordultam a Nagykárolyi Rendőrséghez, amelyben felhívtam a figyelmet, hogy a hatályos gyülekezési törvény szerint egy helyszínen, egy időpontban nem lehetséges két rendezvényt tartani, ha ilyen előfordul, akkor az egyik jogtalan, be nem jelentett rendezvény, esetleg ellentüntetés, amiket mind tilt a gyülekezési tv.

Nos, erre a panaszra érkezett meg a Nagykárolyi Rendőrségtől a tipikusan román gondolkodásmódot, ravaszkodást tükröző válasz. A Nagykárolyi Rendőrség ugyanis azt állítja, hogy a tényfelvetésem hamis, mert a kérdéses időpontban, a kérdéses helyszínen, Nagykároly központjában egyetlen rendezvényt tartottak, amit a Nagykároly és Vidéke Kulturális Egyesület jelentett be hivatalosan és ős is szervezték meg. Erre szerintük az a bizonyíték, hogy más rendezvényt oda és akkorra nem hagyott jóvá a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal. 

Eszerint a logika szerint tehát a Calea Neamului Egyesület román nacionalista lózungokat skandáló és hazafias dalokat éneklő tüntetői nem bejelentés nélküli, törvénytelen ellentüntetést tartottak, hanem ők is a Nagykároly és Vidéke Kulturális Egyesület által bejelentett és leszervezett rendezvényen vettek részt, mint civilizált, a szoboravatás kedvéért megjelenő békés résztvevők. 




Feljelentettem a Nagykárolyban pofátlankodó mócokat - bizonyára nem volt bejelentve az ellentüntetésük (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése