2023. február 25., szombat

A debreceni akkumulátorgyár ellen tüntetett a Mi Hazánk Mozgalom a gyár szomszédságában


A Debrecenből Mikepércsre vezető 47. út mellett, egy körforgalomnál tüntetett a Mi Hazánk Mozgalom Párt meghívására több száz tüntető tegnap, pénteken 14.00 órától a Debrecen és Mikepércs határában több, mint 200 hektáron épülő, a CATL kínai óriáscég tulajdonában lévő, elektromos autókba való akkumulátorokat gyártó létesítmény ellen. 

A tüntetésnek különös jelentőséget adott az is, hogy pontosan előző nap szerzett tudomást a párt is és a közvélemény is arról, hogy a debreceni választóbizottság elutasította a párt helyi népszavazási kezdeményezését ebben a kérdésben. A helyi választóbizottság egyszerre több, pártok és magánszemélyek által benyújtott népszavazási kezdeményezést is elutasított ugyanebben a kérdéskörben. 

A rendezvényen Salánkiné Kuti Zsuzsa, a párt népszavazási kezdeményezésének benyújtója, Dócs Dávid, dr. Apáti István és Toroczkai László parlamenti képviselők, valamint a Magyar Önvédelmi Mozgalom Egyesület elnöke, László Attila szólaltak fel, mindannyian elutasították a gyár megvalósításának lehetőségét. 

Dócs Dávid felhívta a figyelmet, hogy a választási bizottság láthatólag azt sem tudta, mit csinál, mikor felsőbb pártparancsra elutasították a népszavazást. Vérlázítónak nevezte a CATL adóztatását is, kiemelve, hogy a multik gyakorlatilag nem fizetnek adót Magyarországon.

Apáti az előttünk álló, a jelenlegi törvényi keretek között megvalósítható lehetőségeinket vázolta fel, felszólított, hogy mindenki aktivizálja magát, és tegyünk feljelentéseket. Kiemelte, hogy akkumulátor nélkül meg lehet élni, ennivaló nélkül azonban nem. 

Toroczkai közölte, hogy az Aranybulla óta kutyakötelességünk az ellenállás bármilyen, az állam által elkövetett visszaélés ellen. Egyértelűsítette, hogy a választási bizottság elutasító határozatai politikai indíttatásúak. 

László Attila a rendezvény befejezése után egy kis sétára hívta a jelenlévőket konkrétan a gyár bejáratához.


 


 Képgaléria:


















Kapcsolódó:

A Mi Hazánk aktivistái órákra megbénították a debreceni akkumulátorgyár területén folyó munkálatokat (24.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése