2023. február 10., péntek

Tiszta vizet öntött a pohárba Csíkszentmárton polgármesteri hivatala az Uz völgyi betonkeresztek ügyében

Részletes választ közölt magyar nyelven Csíkszentmárton polgármestere arra a közérdekű adatigénylésemre, amelyben az iránt érdeklődöm, hogy milyen perek zajlanak jelenleg Csíkszentmárton és Dormánfalva között az Uz völgyi katonatemető ügyében. 

A csíkszentmártoni polgármester, Birtalan Sándor arra is kitért, hogy az illegálisan felállított betonkeresztek ügyében addig nem tudnak tenni, amíg nincsen minden per véglegesen eldöntve, azonban a végleges ítéletek birtokában nyilván megteszik a szükséges lépéseket az illető betonkeresztek eltávolítására. 



Kapcsolódó:

Csíkszentmártonnak nem volt elég a 10 nap a közérdekű adatigénylésem megválaszolására (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

1 megjegyzés:

  1. Úgy tűnik, meghozták az ítéletet, tehát megkezdődhet a betonkeresztek ledöntése. Hőzöng is ezért a belinkelt oldal ügyeletes román nacionalistája,
    https://www.activenews.ro/stiri-justitie/Statul-Roman-mancat-din-interior-iremediabil-o-instanta-din-Romania-a-dispus-demolarea-Crucilor-Eroilor-Armatei-Romane-de-la-Valea-Uzului-in-favoarea-UDMR-INCALIFICABIL-179662
    csináljanak maguknak hősi temetőt ahol akarnak, de ne provokálva és a már meglévő magyar emlékhelyet meggyalázva, Vigyék máshova a keresztjeiket, amelyeket száz évig eszükbe sem jutott felállítani.

    VálaszTörlés