2023. február 26., vasárnap

A kormány nem tudja, miért jóval olcsóbb a háborús Ukrajnában a benzin, mint nálunk


Nem tudja a magyar kormány, hogy miért sokkal olcsóbb a benzin Ukrajnában, ahol elvileg háború van, mint Magyarországon, ahol elvileg béke van. 

Ezt közölte a Minisztérium közérdekű adatigénylésemre válaszul, amely adatigénylésben az iránt érdeklődtem, hogy van-e olyan adat a kormány bármely tagjának birtokában, amely magyarázattal szolgálna arra a jelenségre, miszerint a környező országokban mind, és a háború sújtotta Ukrajnában is jóval (akár 130 Ft-al) olcsóbb az üzemanyag, mint az elvileg békés Magyarországon.

Rövid válaszában a kormány a szokásos választ küldte, miszerint a kormány nem adatkezelője ezeknek az adatoknak (azaz nincs a birtokukban ilyen adat, hivatalosan nem tudják).



Kapcsolódó:

A szomszédban van tűz, mégis nálunk oltanak - feleannyi a benzin a háborús Ukrajnában, mint Magyarországon (ruszinkarpatalja.blogspot.com) 

A MOL tulajdonosi köre avagy kik híznak az új benzináron: mindössze 1000 Ft-nyi része, de szavazatelsőbbsége van a magyar államnak az óriáscégben (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

1 megjegyzés:

  1. A szankciók is működnek: az oroszoknál 247 Ft, a PECO 511 Ftért adja a benzint.
    https://www.cargopedia.hu/eur%C3%B3pai-%C3%BCzemanyag-%C3%A1rak

    VálaszTörlés