2023. február 5., vasárnap

Na ehhez mit szól a jüan-jobboldal - tüntetés a debreceni akkumulátorgyár ellen, tibeti és magyar zászlókkal, Karaul táltos-idézettel és nemzeti radikálisokkal


Már a második tüntetést szervezték civilek Debrecenben, a Kossuth téren a város külterületére tervezett, a CATL kínai óriáscég tulajdonába tartozó akkumulátorgyár megépítése ellen. 

A mintegy 800 tüntető az akkumulátor gyár megépítése ellen tiltakozott, kiemelték a víz, a termőföld, a levegő, mint természeti erőforrások alapvető fontosságát az élhető élethez a magyar nemzet életében. Penge Julianna főszervező, Göcs Zsigmond, Gyöngyösi Mariann szólaltak fel természeti erőforrásaink és szabadságunk védelmében, de hagyományőrzők is felszólaltak, mint Daróczi Zoltán, aki Karaul táltost idézte.

Jelen volt Madar Miklós gazda is, aki ellen, saját álláspontja szerint terrorcselekményért indítottak eljárást, mert nem volt hajlandó a gyárhoz szükséges termőföldet eladni azon az áron, amennyit az önkormányzat ajánlott neki a kisajátítási eljárásban. Madar Miklós konkrétan egy klasszikus panamát leplezett le, mikor felszólalásában elmesélte a nyilvánosságnak, hogy a tőle fenyegetéssel kicsikart 10 hektárnyi magyar termőföldért a debreceni önkormányzat 288 millió forint kártérítést fizetett, majd a kisajátított földet 50-szeres áron értékesítette a CATL-nek. Madar ellen ráadásul akciófilmbe illő jelenetként indítottak eljárást, kommandósok törtek rá otthon a családi házában és szegeztek pisztolyt a fejének, mintegy megfélemlítésképpen. 

Madar beolvasott a radikális, "árpádsávos" fiatalságnak is, akik a kocsmákban, szórakozóhelyeken vetik magukat, de mikor konkrét hazafias, nemes ügy van terítéken, attól angolosan távolmaradnak. 

A Nemzetegyesítő Népmozgalom, a Nemzeti Hírháló, a Korona Igazsága telegram csoport, a Lelkiismeret'88.hu, a NEEM párt, a Nemzeti Internetfigyelő, a Szilaj Csikó és a Civil Magyarok Szövetsége egy öt kérdésből álló népszavazási kezdeményezési csomagot nyújtott be a Nemzeti Választási Bizottságnál, amelyben többek között a termőföldek kisajátításának betiltását kívánják népszavazásra bocsátani. Erről közös képviselőjük, Bencsik Béla tájékoztatta a tüntető tömeget. 

A rendezvényen számos magyar zászló, valamint egy tibeti zászló is jelen volt. 






Az egykori Magyar Gárda szellemi jogutódja, a hazafias Magyar Önvédelmi Mozgalom László Atilla vezetésével nagy létszámban képviseltette magát, ezáltal is egy fricskát nyomva a jüan-jobboldal, a szalonjobboldali fidesz infuenszerek orrára, akik kétségbeesetten próbálják meg az akkumulátorgyár-elleni megmozdulásokat kizárólag baloldali érdeknek, balodali propagandának beállítani. 




A magyar és székely himnuszt is elénekeltük.

További fotók, képgaléria:










:


A rendezvényt élő Facebook videóban is kiértékeltem:



 

Kapcsolódó:
Magyar Avatár, avagy megint szembeszálltunk a globalista aksigyárakkal, ezúttal Nyíregyházán (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése