2023. február 25., szombat

A MÖM és a Mi hazánk flashmobbal akadályozta meg órákra a debreceni rém-akksigyár működését


Február 24-én 14.00 órai kezdettel tüntetést hirdetett a Mi Hazánk Mozgalom Párt Mikepércs és Debrecen határában, a CATL akkumulátorgyártó mintegy fél km-re eső körforgalomban. A tüntetésen felszólaló László Attila, a Magyar Önvédelmi Mozgalom (MÖM) vezetője közölte, hogy a rendezvény után magánszemélyként a gyár bejáratához veszi az utat, és aki úgy érzi a tüntetők közül, szintén arra sétálhat illetve autózhat. 

Ezután számos tüntető döntött úgy, hogy átvándorol a mintegy fél km-re található gyárbejárathoz, és ott beszélgetős, sétálgatós aktivitást fejt ki. A viszonylag szűk gyárbejáratnál ennek következtében tumultus alakult ki, és ez megakadályozta a gyár területéről a lefejtett termőtalajt elszállító teherautók közlekedését. A gyár vezetősége úgy döntött, hogy egy másik kijáraton próbálkozik, azonban a MÖM aktivistáinak és a tüntetőknek hirtelen ott is támadt sétálni és megbeszélni valójuk. 

Ezzel a sétálgatós beszélgetős flashmobbal gyakorlatilag órákra lehetetlenné tettük a gyár működését, a gyárat üzemeltetők legnagyobb kétségbeesésére, úgy tűnik, még a kínai tulajdonosok is kiszálltak megnézni, hogy mi történik. 

A flashmobra a rendőrség nagy erőket mozgósított, így védve a gyár bejáratát. 



A gyár illetékesei (tipikusan fideszes, kormánypárti arcok) kétségbeesetten pislognak, telefonálgatnak, lehet, egyenesen Orbán Viktornak. 

 

Felvonul a készenlét.

   

 Toroczkai László Mi Hazánk elnök arról számol be, hogy a másik bejáratnál feltűntek a kínai gyártulajdonosok is.

   

 Az akció végén László Attila felhívást intézett a civil lakossághoz, különösen az érintett Debrecen és Mikepércs lakosságához, hogy ehhez hasonló flashmobokkal zavarják a gyár működését, mert ez a véleménynyilvánítási szabadságba simán belefér, és nem érheti őket retorzió. Aflashmob és a sikeres nap zárásaként elénekeltük a Szózatot. 

 

Képgaléria:













Kapcsolódó:


A debreceni akkumulátorgyár ellen tüntetett a Mi Hazánk Mozgalom a gyár szomszédságában (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése