2023. április 20., csütörtök

A csíkszeredai polgármesteri hivatal fegyelmi bizottsága szerint a polgármesterek nem kell betartsák a válaszadási határidőket

Lezárta a fegyelmi bizottság azt a panaszomat, amelyet azért nyújtottam be Korodi Attila csíkszeredai polgármester ellen, mert nem válaszolt határidőben az egyik cégtábla kommandós bejelentésemre.

A Poliana Petőfi utcai reklámját támadtam be, mert csak románul szerepelt rajta felirat, és ez ellentétes egy még Ráduly Róbert polgármester idejéből származó polgármesteri rendelettel, amely kimondja, hogy Csíkszeredában csakis a magyarul is feliratozott reklámtáblák kaphatnak építkezési engedélyt. 

A válaszadási határidő elteltével rögtön fegyelmi bizottság összehívását követeltem a kérvényekről szóló jogi norma alapján, és kértem az új polgármester, Korodi Attila fegyelmi felelősségre vonását a válaszadási határidő elmulasztásáért. 

Közben megérkezett a sürgősségi tértvivevénnyel ellátott, és a válaszadási határidő legutolsó munkanapján iktatott válasz is a cégtáblás beadványomra, azonban a fegyelmi bizottság, ha már összeült, elvégezte a munkáját és megállapították, hogy a polgármester nem számít köztisztviselőnek, hanem ún. "választott személy", akire értelmezésükben nem érvényes a kérvényekről szóló, és bármely kérvény megválaszolására maximum 30 napot határidőt előíró jogi norma. 



Kapcsolódó:

Bírságot kaphat az a cégtulajdonos, aki nem feliratoztatja cégtábláit magyarul is - a hivatal alkalmazottai a Poliananál jártak (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése