2023. április 8., szombat

A kézdivásárhelyi polgármester ígéretet tett, hogy vissza lesz állítva a Kratochvil mellszobor

Közérdekű bejelentésre nyújtott válaszában Bokor Tibor kézdivásárhelyi polgármester arról tájékoztatta Szász Áront, hogy elkötelezettek a Székely Hadosztály volt parancsnoka, Kratochvil Károly mellszobrának visszaállítása mellett.


A kézdivásárhelyi Kratochvil Károly mellszobrot a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom állíttatta, és évekig dísze volt a kézdivásárhelyi kaszárnya épületének, annak boltívében helyezkedve el. Azonban Dan Tanasa, a román nacionalista blogger kiszúrta, hogy a szobornak nincsenek rendben az építkezési és műemlékvédelmi engedélyei, feljelentése nyomán sajnos a mellszobrot el kellett távolítani. 

A mellszobornak méltó helyre történő visszahelyeztetéséért Szász Áron is, jómagam is írtunk a kézdivásárhelyi polgármesteri hivatalnak közérdekű bejelentést, én még nem, viszont Áron határidőben meg is kapta rá a választ, miszerint a kaszárnya felújítása után a szobor is újra el lesz helyezve. Azt nem pontosította a polgármester, hogy közterületen kívánják-e elhelyezni a szobrot, de mivel a kaszárnya felújítási munkálataihoz kötötte, remélhetőleg a felújított kaszárnya összképét fogja díszíteni a mellszobor. 

Kapcsolódó:

Mozgalommá válik? Újabb székely kéri hivatalosan, kérvényben a kézdivásárhelyi Kratochvil szobor visszaállítását (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Közérdekű bejelentésben kértem a kézdivásárhelyi Kratochvil Károly mellszobor visszaállítását (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése