2023. április 2., vasárnap

Megvan néhány adat a CATL gyár körüli ingatlantranzakciók pénzmozgásaiból



Határidőben válaszolt arra a közérdekű adatigénylésemre Papp László, Debrecen polgármestere, amelyben a CATL akkumulátorgyárral kapcsolatos ingatlanügyekkel kapcsolatos kérdéseket tettem fel. 

A területen folyó munkálatok és ezek engedélyeivel kapcsolatosan a hivatal nem kezelője semmilyen adatnak, az ezzel kapcsolatos adatokat a Hajdú Bihar Vármegyei Kormányhivataltól kell kikérni, tájékoztatott a polgármester. 

Az ingatlankisajátítással kapcsolatosan azonban elég részletesen tájékoztatott. Eszerint a kisajátítási eljárást szintén a kormányhivatal végezte, 10 telek került kisajátításra, és ezek tulajdonosai összesen 422.898.425 Ft-ot kaptak, ezt Debrecen Önkormányzata hiánytalanul mostanra megfizette. 

További ingatlanokat megvásárolt az önkormányzat, és voltak korábbról saját tulajdonban levő ingatlanjai is. A mindösszesen 46 telekből álló összevont ingatlant a CONTEMPORARY AMPEREX TEHNOLOGY HUNGARY Kft. vásárolta meg, 1.641.609.218 Ft összegért. 

Kapcsolódó:

Közérdekű adatigénylésben kértem ki a CATL építkezési engedélyeit és egyebekről is érdeklődtem a debreceni polginál (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése