2023. április 18., kedd

Közérdekű adatigénylésben kérdezem Pintért, hogy mi a francért rúgta ki Kincses Dánielt

Több baloldali sajtóorgánum is beszámolt arról, hogy Pintér Sándor belügyminiszter menesztette Kincses Dánielt, a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság (TIVIZIG) vezetőjét, miután az intézmény olyan szakvéleményt adott ki, amely nem illett a jüan-kormány akkumulátornagyhatalom narratívájába.

A TIVIZIG azt állította ebben a szakvéleményben, a sajtó szerint, hogy a CATL debreceni akkumulátorgyár vízgazdálkodási szempontból több helyen is áttervezésre szorul. A dokumentum legsúlyosabb megállapítása az volt, hogy Debrecennek az újonnan megjelenő ipari vízigények miatt koncepcionálisan kell átalakítania a teljes városi ivóvíz-, szennyvíz- és csapadékhálózatot, mert az eddigi rendszer néhány év múlva már nem fogja bírni a terhelést. 

Arra nem derült fény, hogy Kincses Dánielt, a szakvéleményt aláíró igazgatót hivatalosan is azért menesztették volna, mert ezt a szakvéleményt aláírta, éppen ezért közérdekű adatigénylésben fordultam a belügyminiszterhez, amelyben a sajtóban megjelent információk valóságtartalmáról érdeklődök, kikérem a kérdéses szakvéleményt, valamint Kincses Dánielnek, a TIVIZIG volt igazgatója menesztésének konkrét, hivatalos okát.


Kapcsolódó:

Pintér Sándor kirúgja a vízügyi igazgatót, aki kritikus szakvéleményt írt a debreceni akkugyár ügyében (24.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése