2023. április 15., szombat

Már nekik is a begyükben van - a NAIH konkrétan tanácsot adott, hogy lehetne Müller Cecíliát megfogni

Sajnálattal közölte a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH), hogy ebben a formában nem lehet Müller Cecíliát, az országos tisztifőorvost arra kényszeríteni, hogy az általa oly sokszor reklámozott maszkok (azaz újvilágrend rabszolga szájzárak) légúti megbetegedések elleni hatékonyságáról nyilatkozzon a legújabb Cochrane tanulmány fényében, amely kimondja, hogy nincs bizonyíték a maszkoknak a hatékonyságára légúti megbetegedések megelőzése érdekében.

Mint korábbi cikkemben arról beszámoltam, Müller Cecília országos tisztifőorvos elutasította az adatigénylésemet abban a kérdésben, hogy mi a Nemzeti Népegészségügyi Központ hivatalos álláspontja a maszkhasználatot érintő legfrissebb Cochrane tanulmánnyal kapcsolatban, valamint, hogy mi a NNK hivatalos álláspontja a maszkhasználattal kapcsolatban ennek a Cochrane tanulmánynak a fényében. Müller Cecília elutasító válaszában azt közölte, hogy a kért adatok nem közérdekű adatok a NNK szempontjából. 

A NAIH megerősítette Müller Cecília válaszát, szerintük sem a NNK kezelésében levő közérdekű adatok a kért adatok, mert álláspont vagy vélemény nem esik bele a közérdekű adat definíciójába.

Meglepetésre a NAIH ugyanakkor közölte, hogy a probléma kétséget kizáróan közérdeklődésre tartana számot, éppen ezért javaslatot is fogalmazott meg, hogy szerinte milyen formában kellene Müller Cecíliának a közérdekű adatigénylést benyújtani. Eszerint olyan korábbi tanulmányokat kell kikérni, amelyek alapján kialakította saját álláspontját a NNK, mert ezek a tanulmányok már olyan adatok, amelyek a NNK kezelésében lehetnek. 



Kapcsolódó:

Nem akarja elárulni Müller Cecília, hogy hallott-e a legújabb Cochrane tanulmányról, ami a maszkokat illeti - de kiszedjük belőle (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése