2024. október 7., hétfő

A szolgálatok rakták össze a csomafalvi botrányt? A botrány kapcsán Baliga azt állítja, Bajna bele akarta rángatni egy ellenem szóló lejáratásba

 



A csomafalvi rovástábla botrány kapcsán megszólalt Baliga Csaba csángó-székely influenszer is, a székelység magyarországi nemzetiségként való bejegyzésének egyik ötletgazdája. 

Az influenszer azt állítja, hogy mikor még tartották a kapcsolatot, Bajna Levente bele akarta rángatni őt egy Csibi Barna elleni lejárató kampányba. 

Baliga azt is állítja, hogy Bajna Levente amúgy kábítószerfüggő, ezért relatíve könnyen beszervezhető a szolgálatok által (Baliga ennél keményebben fogalmaz a videójában).

Teljes videó itt:

 

Egyébként egy másik székely influenszer, Benke Csaba, a SzékelySzó Blog Facebook oldal tulajdonosa is tájékoztatott, hogy őt is tiltotta Bajna Levente, ő sem kommentelhet a Székely Népi Egység Facebook oldalán. 

Kezdett összeállni egyfajta kép:

1. panaszt teszek a Diszkriminációellenes Tanácsnál a hivatalos csomafalvi táblák rovásírásos feliratának hiánya miatt

2. Dan Tanasa panaszt tesz le a prefektusnál a hivatalos táblák rovásos feliratozása miatt (ez egyelőre feltételezés, mert az iratot konkrétan még nem ismerjük, de nyakam rá, hogy ez volt a panaszban), az továbbküldi a polgármesternek (1. és 2. pont időrendi sorrendjét még nem tudjuk)

3. a polgármester szolgaian azonnal eltávolítja a táblát és engem kiált ki valószínű bűnösnek

4. a már régóta ellenem egyre élesebb lejárató kampányt folytató Bajna tényként jelenti ki egy nagy nézettségű videóban, amit nyilván pénzzel pörget fel ennyire, hogy én voltam az, aki eltávolíttatta a táblákat

 (egyetlen szóval sem említi Dan Tanasat vagy a Hargita, Kovászna és Maros Megyei Románok Fórumát, holott tény, hogy nem én, hanem ők tették le a panaszt, és engem csak egy irracionális érvvel tudnak ehhez az akcióhoz kötni, mégpedig azzal az érvvel, hogy onnan tudta meg Dan Tanasa, hogy létezik ez a rovástábla, hogy meglátta az én blogomon. 

Véletlenül se a Székely Népi Egység oldalán, ahol kábé ötször akkora a nézettség, mint az én oldalaimon, és ahol a tábla legalább annyit szerepelt, mint nálam. De ennyi erővel Pityi nénit is elővehetjük, mert az ő Facebook oldalán, a turistás képein is ott a rovástábla, ott is megláthatta Dan Tanasa)

Ez így egy tervnek tűnik. 

Az RMDSZ-nek, és így a csomafalvi polgármesternek is a szolgálatokhoz való kapcsolatát nem állítjuk, nehogy Benkő Erika és a jogvédői bepereljenek, viszont összeesküvés elméletünkben egy lehetőségként kezeljük, pláne a Neptuni paktum óta. 

Dan Tanasa kapcsolatát a SRI-hez nem kell különösebben ecsetelni, és most már, azzal, hogy Baliga elárulta, Bajna erre már régóta készül, így Bajna SRI kapcsolata  is igen valószínű lehetőséggé válik. Miért nem említette egyetlen szóval sem Bajna Dan Tanasat vagy a románok fórumát? Miért ellenem és miért nem ellenük keltette a hangulatot, akár a rágalmazás cselekményét is bevállalva, hazug kijelentést téve? 

Ezzel az akcióval azt nyerik a szolgálatok, hogy egyrészt ártanak a Mi hazánknak, másrészt akár a vármegyei képviselőségemet is veszélyeztetik, ezzel kiütve egy oltásellenes és akkumulátorgyár ellenes hangot a szabolcsi vármegyéből (csodálkozom, hogy a fidesz médiája hogy nem vette még át a sztorit, de várható, mert ez nekik is jó üzlet), harmadrészt mindenki megijed, és megtorpan a rovástábla állítási kedv is Székelyföld szerte. 

Szép munka fiúk, csakhogy nem oda Buda. 

Lövéte azóta közölte, hogy amennyiben kifizetjük, felállítják a táblát, Csíkszereda azóta közölte, hogy ők mindenképpen felállítják a rovás reklámtáblákat a város mind a hét bejáratánál. Magyarországon a Közút megkülte a Rovás Alapítvány rovásírásos reklámtábláinak felállításához szükséges dokumentációt, Lónyán is és akár a vármegyehatáron is lehet rovásírásos reklámtáblát állítani, csak anyagiak kérdése. 

A rovástábla állítási mozgalom megállíthatatlanná válik, és az egész Kárpát medencére kiterjed, a Budapesti Székely Nemzetgyűlés határozatának megfelelően

Székely Köztársaság Kormánya

Kapcsolódó:

Hazudott Bajna, közadatban kértem ki az eltávolított csomafalvi rovásírásos reklámtáblákra vonatkozó hivatalos információkat (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése