2024. október 2., szerda

Bajna által megvezetett székelyek árulózzák a Székely Köztársaság Kormányát

Úgy tűnik, ha nem is minden a propaganda, de azért rengeteget számít. 

A csíkszeredai Bajna Levente módszeresen támadja a Székely Köztársaság Kormányát, a Székely Népi Egység nevű Facebook oldalon közzétett elmésségei szerint én (a Székely Köztársaság elnöke) akadályozom a székely rovásírással feliratozott helységnévtáblákat, ő meg harcol értük. Természetesen a Facebook profilomat tiltotta, hogy ne tudjam megvédeni magam meg kommentben sem az engem gyalázó videói alatt.

Jó néhány, nem túl észlény (esetleg troll) székely azonnal elkezdte árulózni a székely elnököt.



Velük ellentétben a témában minimális tájékozottsággal bíró, a közélet iránt érdeklődő, egy bizonyos igazságérzettel is rendelkező átlag székely ilyenkor megnézi, hogy kiről is szól a gyalázkodás és megpróbál utána járni a gyalázkodás valóságtartalmának. 

Aki pedig így tesz, az láthatja, például a Székely Köztársaság hivatalos Facebook oldalán, vagy a Székely Köztársaság hivatalos weboldalán, vagy a Székely Köztársaság Kormánya által működtetett több Facebook csoportból a következőket:

1. létezik Székely Köztársaság, amiről Bajna elfelejtette tájékoztatni a székelyeket
2. ez a Székely Köztársaság Székely Nemzetgyűlést szervezett, amit meg is tartott, Bajnával ellentétben, aki lemondta a saját beharangozott nemzetgyűlését
4. ennek szellemében elkezdte a Székely Köztársaság Kormánya egyenként megkeresni azokat a székelyföldi településeket, ahol a székelység számaránya meghaladja a 20%-ot (jóval azelőtt, hogy Bajna a saját, rovásírásos reklámtábla propagandáját elindította volna)
5. A Székely Köztársaság lobbija nyomán van jelenleg Bözödújfaluban rovás reklámtábla a falu nevével
6. A Székely Köztársaság elnöke saján költségen állított rovás reklámtáblát Csíkszeredában
7. A székely elnök ír és olvas rovással, a világ első hivatalos, iktatott rovásírásos átiratot adta be Csomafalvára
8. Bajna eddig még egyetlen rovásírásos táblát sem állíttatott, sem hivatalos helységnévtáblát, sem reklámpannót. 
9. Bajna nem ír és nem olvas rovással
10. Bajna rovásírásos reklámtábla akciója sem saját ötlet, hanem konkrétan rátelepedett az RMDSZ által jóval előtte már meghirdetett rovás reklámtábla-állítási akcióra
11. Bajna félrevezeti a székelységet, azt állítva, hogy a rovásírás csupán kulturális jelentőségű, nem politikai, ezzel magyarázva Bajna ellenzi a hivatalos helységnévtáblákon a rovásírást. 
12. Bajna álhírt terjeszt, a Székely Köztársaság Kormánya nem azért panaszolja be a székelyföldi magyar önkormányzatokat, mert azok rovás reklámpannót állítanak (miért tenne ilyent, mikor ő maga is állíttatott rovás reklámtáblákat), hanem azért, mert a hivatalos helységnévtáblákat nem feliratozzák rovással azokon a településeken, ahol a székelység számaránya meghaladja a 20%-ot. 

Kapcsolódó:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése