2024. október 2., szerda

Csíkszeredai rovásírásos reklámtáblát állíttatott a Székely Köztársaság elnöke, saját költségre

 


A Székely Köztársaságnak a Budapesti Székely Nemzetgyűlésen megválasztott elnöke, Váradi Barna, azaz jómagam állíttattam fel a Rovás Alapítvány sorszámozott, piros karakterekkel, zöld keretben fehér alapon Csíkszereda nevét kiemelten rovásírással tartalmazó reklámtáblát, még 2012 végén.

A rovásírásos reklámtábla a reklámtáblák engedélyeztetési folyamatát szabályozó jogszabályok alapján került felállításra, a reklámtábla alapterületét az önkormányzattól béreltem, és valamennyi illetékes hatóság engedélyét beszereztem a reklámtábla törvényes kihelyezése érdekében. 

A kihelyezésre tehát nem a közigazgatási kódex nemzetiségi nyelvhasználatot szabályozó előírásai alapján került sor, a kihelyezéshez nem volt szükség sem arra, hogy Csíkszeredában elérje a székelyek száma a lakosság 20%-át, sem arra, hogy önkormányzati határozat szülessen a tábláról.

Azaz a rovásírásos reklámtáblák kihelyezése nem politikai kérdés, azt bármelyik település, sőt bármelyik fizikai vagy jogi személy is elvégezheti kedvére. 

A székely kormány ezúttal is emlékeztet, hogy a hivatalos helységnévtáblák rovásírással történő feliratozása viszont kőkemény politikai kérdés és a tétje is politikai. 

Kapcsolódó: 

“Hivatalos rovásírásos helységnévtáblák a Kárpát medencében” névvel hirdetett mozgalmat a Székely Köztársaság Kormánya a Budapesti Székely Nemzetgyűlésen (ruszinkarpatalja.blogspot.com)    

Immár megvan a törvényes alap, ezért rovásírásos helységnévtáblát követel a székely kormány Csíkcsicsóban (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Megpróbálja lenyúlni és kiherélni a székely kormány elképzeléseit a fidesz-szagú Bajna (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Áll Csíkszereda rovástáblája (rovas.info)


Áll Székelyföldön is az egységes Kárpát-medencei rovásos helynévtábla (kuruc.info)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése