2024. október 2., szerda

Panasz a lemhényi polgármester ellen - nem válaszolt magyarul is a beadványunkra és nem óhajtja rovással is feliratozni a helységnévtábláikat

                                     

A Székely Köztársaság Kormánya az Országos Diszkriminációellenes Tanácshoz fordult, és a Budapesti Székely Nemzetgyűlés határozatának értelmében, a "Hivatalos rovásírásos helységnévtáblákat a Kárpát medencébe" mozgalom keretében követeli a rovásírásos helységelnevezés feltüntetését a hivatalos helységnévtáblákon, mivel Lemhény lakosságának túlnyomó része székely etnikumú.

Panaszunkban Lemhény polgármesterének azt a döntését támadjuk, amelynek értelmében, arra való hivatkozással, hogy Lemhényben a hivatalos népszámlálási adatok szerint nincsenek székelyek, Jénáki Csongor elutasította a kérésünket, hogy rovásírással is jelenjen meg a helység neve a hivatalos helységnévtáblákon. 

Mivel a dölyfös RMDSZ-es polgármester még magyar nyelven sem volt hajlandó válaszolni a kifejezett kérésünkre sem, hanem szégyenszemre kizárólag románul válaszolt, természetesen ezért is bepanaszoltuk, egy mocskolással.

szerk. megj.: Tehát, a gyengébbek kedvéért, nem a Lemhény esetében nemlétező rovásírásos reklámpannókat panaszolta be a székely kormány, hanem a nemlétező hivatalos rovásírásos helységnévtábla feliratok hiánya miatt tettünk panaszt. Ne üljünk fel a székelyellenes propagandának, olvassuk el a tényleges panaszt, hogy lássuk, miről szól. 
 



Kapcsolódó: Lemhény polgármestere nem érti az idők szavát - Jénáki Csongor szerint a településnek nem kell a rovástábla, mert ott csak magyarok laknak (ruszinkarpatalja.blogspot.com)


Megdőlt egy mítosz - Csomafalva híres rovásírásos helységnévtáblái is pusztán reklámpannók, a község hivatalos helységnévtábláin nincsen rovásírás (ruszinkarpatalja.blogspot.com) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése