2024. október 5., szombat

Hazudott Bajna, közadatban kértem ki az eltávolított csomafalvi rovásírásos reklámtáblákra vonatkozó hivatalos információkat


Közérdekű adatigénylésben fordultam, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei közgyűlési képviselőként Csomafalva önkormányzatához, a tegnapi rovásírásos reklámtábla botrány kapcsán.

Mint ismert, a tegnap eltávolításra kerültek a rovásírással is feliratozott csomafalvi reklámpannók a település ki és bejáratainál, egy fideszközeli csíkszeredai influenszer, Bajna Levente és a csomafalvi RMDSZ-es polgármester pedig engem vádolt meg a táblák eltávolíttatásával, mivel én "megrögzött jelentgető" vagyok szerintük. 



Azóta természetesen a sajtóból kiderült, hogy Dan Tanasa AUR-os román parlamenti képviselő valamint a Hargita, Kovászna és Maros Megyei Románok Fóruma nevű egyesület panaszai nyomán Petres Sándor Hargita megyei kormányképviselő írt átiratot Csomafalvának, hogy távolítsák el a reklámpannókat is, valamint a Borsos Miklós Művelődési Ház és Könyvtár magyar feliratát is, azaz a Székely Köztársaság Kormányának köze nem volt a dologhoz.


Tehát Bajna Levente fideszes influenszer is, Márton László Szilárd csomafalvi polgármester is hamisan vádolt meg, rágalmazott és becsületemet sértette, egyszóval hazudtak, annyi különbséggel, hogy Bajna egyértelműen hamis tényt állított, Márton László pedig óvatosabban fogalmazott, mondhatni tapasztaltabban hazudott, azzal finomítva a hamis kijelentésén, hogy "valószínűleg". 

Mindennek ellenére hivatalosan kértem ki az ügyre vonatkozó adatokat Márton László Szilárd engem hamisan megvádoló csomafalvi polgármestertől, úgymint a rovásírásos reklámpannók felállításáról és eltávolításáról szóló önkormányzati határozatokat vagy polgármesteri döntéseket másolatban, amennyiben bármely hatóság megkeresése nyomán kerültek eltávolításra a reklámpannók, úgy annak az átiratnak is a másolatát kérem, valamint természetesen a reklámpannók építkezési engedélyeinek a számát.   



A hivatalos adatok a becsületsértés és rágalmazás miatti feljelentéstétel miatt, valamint a közvélemény tisztességes tájékoztatása miatt szükségesek, ugyanis egyértelmű, hogy sem nevezett Bajna Levente fideszes influenszer, sem nevezett Márton László Szilárd nem igazán törődik azzal, hogy amúgy igazat mondanak-e nagy nyilvánosság előtt, vagy éppen ordasat hazudnak, ha úgy adódik. 

Megjegyzés: Petres Sándorral való egyik korábbi levelezésem során a Hargita megyei kormányképviselő egyébként tájékoztatott, hogy az önkormányzatok és a kormányhivatal törvény szerint nem alá és fölérendelő viszonyban vannak, hanem partnerségiben, tehát a csomafalvi polgármestert nem kényszeríthette egyébként semmilyen prefektusi átirat. A táblákat a kormányképviselő javaslatára távolíttatta el, önként. 

Kapcsolódó:

Feliratot, zászlót kellett levenni (hargitanepe.ro) 

A prefektushoz fordultam, mert Csíkcsicsó polgármestere nem méltatott válaszra a rovástáblák ügyében és a tetejébe a telefont se veszik fel (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése