2024. október 11., péntek

Megvannak a maszkvásárlási szerződések talán pont azokról a maszkokról, amiket Toroczkai talált Csabdiban


Közérdekű adatigénylésemre a Külgazdasági és Külügyminisztérium végre megküldte azokat a maszkvásárlási szerződéseket, amelyekkel 2020 tavaszán a kovid áljárvány elején 148 millió maszkot és isten tudja, mennyi gumikesztyűt és egyéb, az ún. "védekezéshez szükséges eszközt" vásárolt a a magyar állam.

A közérdekű adatigénylést még március elején benyújtottam, először elutasította az adatközlést Szijjártó, azonban a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság segítségével sikerült kipréselnem belőle ezt az adatot. 


Tulajdonképpen egy korábbi, még 2020-as, hasonló témájú adatigénylés eredményét közölte a külügyminisztérium, ugyanis az előző adatigénylő elektronikus formában nyilvánossá tette az akkori adatközlés eredményét.

A szerződések egy sürített fájlban találhatóak meg és tölthetőek le a Rejtélyes halálesetek és súlyos megbetegedések az oltás után Facebook csoportban, itt

A brutális mennyiségű megvásárolt maszk sorsát egyelőre homály fedi, Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke tette közzé a TikTok-on, hogy Csabdiban egy elhagyatott telepen több száz ládányi felhalmozott maszkot talált.

Kapcsolódó:



Bírósági vagy közigazgatási hatósági eljárás van folyamatban a maszkok ügyében, ezért nem tud tájékoztatni Szijjártó (ruszinkarpatalja.blogspot.com) Szijjártót kérdezem, hogy mit tud hivatalosan a saját maga által reklámozott maszkvásárlásokról (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése