2020. október 5., hétfő

Azon az alapon utasította el a választási bizottság a népszavazást arról, hogy Bill Gatest is, meg Ledia Lazerit is kitiltsuk Magyarországról, hogy nyilvánvalóan alaptörvényellenes. WTF?

Két népszavazási kezdeményezést utasított el a Nemzeti Választási Bizottság abból a 11-ből, amelyeknek benyújtására a támogató aláírásokat a szeptemberi budapesti, a Szabadság téren tartott járványszkeptikus tüntetésen gyűjtötték ki civil aktivisták.

A két kérdés William Henry Gates, alias Bill Gates és dr. Ledia Lazeri, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) magyarországi képviselőjének Magyarországon nemkívánatos személlyé nyilvánításáról szólt. 

A kezdeményezések célja az volt, hogy felhívja a figyelmet, valamint tiltakozzon az ellen, hogy a WHO álpandémiát hirdetett a közönséges, enyhe náthát okozó koronavírusok "új", idei formája okán, és ennek ürügyén a magyar egészségügyi törvényben foglalt lehetőségeknek megfelelően a magyar kormány számos súlyos jogkorlátozó intézkedést foganatosított.

Mivel a népszavazásra benyújtható kérdések köre az Alaptörvény szerint nem terjedhet ki nemzetközi szerződésekre, és a WHO-t és Magyarországot egy ilyen nemzetközi szerződés köti össze, ezért direkt módon nem lett volna értelme Magyarországnak a WHO-ból való kilépéséről szóló kérdést benyújtani.

MInt kiderült, a WHO legnagyobb támogatója, Bill Gates, valamint a magyarországi képviselő, dr. Ledia Lazeri persona non grata, azaz nemkívánatos személlyé nyilvánítása sem bocsátható népszavazásra.

És az indok úgy tűnik, ezúttal a népszavazás törvényi szabályozásának utolsó kiskapuja. A bizottság ugyanis nem indokolta meg a döntést, hanem azzal az alaptörvényben is lehetőségként feltüntetett formulával élt, hogy a kezdeményezés "nyilvánvalóan" alaptörvényellenes. 

Szerk. megj.: Elképesztő, ami a népszavazások, és így a népszuverenitásunk, a politikai döntési mechanizmusba való beleszólási jogunk körül folyik. A koronaexoszóma-világbotrány és tömeges emberiesség elleni bűncselekménysorozat kapcsán már legalább nyolc népszavazási kezdeményezés került benyújtásra, és lett elgáncsolva a Nemzeti Választási Bizottság által. Ez utóbbi kettő azonban gyakorlatilag nem lett semmilyen szinten megindokolva, hanem, indok híján, a röhejes "nyilvánvaló" formulával lett elutasítva. 













Kapcsolódó:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése