2020. október 2., péntek

Menetrendszerinti levélváltás az országos hisztifőorvossal: a PCR tesztnél azért kell a DNS minta, mert a "vírus" a sejtekben lakik. (Oké, de hogy van akkor a cseppfertőzéssel?)

Szinte minden kérdésemre tudományos választ adott Müller Cecília országos tisztifőorvos a Nemzeti Népegészségügyi Központhoz benyújtott, neki címzett közérdekű adatigénylésemből.

 A PCR teszt melegítési ciklusaira vonatkozóan tájékoztatott, hogy nincs megadva pontos melegítési ciklusszám a hivatalos protokollban, de általában 40 és 50 közötti ciklusszámmal dolgoznak.

A tisztánlátó orvosok budapesti konferenciáján elhangzott, hogy a primerek között szerepel humán DNS is (mégpedig a 8. kromoszóma, szerk. megj.). Ez alapján feltételezhető, hogy elméletileg mindegyik teszt lehet pozitív, mivel egy emberi kromoszómát szaporít fel.  Ez az állítás a NNK szerint nem igaz. Tehnikai okokból nem valósulhat meg ez az eshetőség, mert nem csak egy, hanem két, esetenként három primer felsokszorozása történik (a primerként megadott emberi kromoszómát nem tagadják).

Az előre vírussal preparált tesztek valóban léteznek, ezek a pozitív kontroll tesztek és (elméletileg) soha nem kavarodnak össze a teszteltek (az NNK szóhasználata szerint a "betegek") mintáival.

A lélegeztetőgépek EU pénzes vonatkozásai nem az NNK hatásköre, mondják. 

Arra a kérdésre pedig, amely a tévében elhangzottak alapján fogalmazódott meg annak kapcsán, hogy tesztelést követően azonosították egy 16 évvel ezelőtti gyilkosság elkövetőjét, és amelyik arról szól, hogy tényleg DNS mintát gyűjt-e a teszt, abba előzetesen beleegyeznek-e a mintaadók,és mégis hogyan kerülhetett rendőrségi nyilvántartással összehasonlításra egy koronaexoszóma teszt során szüretelt DNS minta, az NNK igen részletesen válaszolt.

Válaszában leszögezi, hogy a "vírus" a sejtekben található meg (ergo nem a beszéd, tüsszentés, köhögés során a levegőben szétporlasztott nyálcseppekben, ami a cseppfertőzéses doktrina alapja), ezért szükséges az orrnyálkahártyáról is és a szájnyálkahártyából is sejteket szerezni, és erről tájékoztatják a tesztalanyokat is, akik ehhez beleegyezésüket adják. Az NNK tesztjei nem kerülnek a rendőrségi nyilvántartásokba. azokat csakis diagnosztikai céllal kezelik. Tehát azt, hogy hogy került DNS minta a rendőrséghez, nem tudják. 






Kapcsolódó:

PCR teszt, mit mutat, meddig vagy hogy? A kérdés nem az Emberi Erőforrások Minisztériumának feladat illetve hatásköre (!?) (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

2 megjegyzés: