2020. október 29., csütörtök

Müller Cili szerint a cseppfertőzés fogalmának meghatározása sem közérdekű adat (ahogy a "második hullám", illetve "tünetmentes fertőzött" fogalmaké sem az)

Tömör válaszban utasította el a közérdekű adatigénylésemet Müller Cecília országos tisztifőorvos. Kérésem többek között arra irányult, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ adja meg a cseppfertőzés fogalmának pontos, általuk is hivatalosnak elismert meghatározását. 

Közérdekű adatigénylésemben arra is kerestem a választ, hogy miért nem a nyálból veszik a PCR teszt során a mintát. 

Majd arról is kérdeztem az országos tisztifőorvost, hogy amennyiben a 45171/2-2020/JF. sz. válaszlevelükben leírtakhoz tartjuk magunkat, amely szerint azért szükséges orrnyálkahártya és szájnyálkahártya mintát venni a PCR teszt során, mert a "vírus a sejtekben található és csak onnan mutatható ki", hogyan történhet az ún. "fertőzés"?

Válaszában csak annyit közölt az országos tisztifőorvos, hogy a kért információk nem közérdekű adat.




Kapcsolódó:

Sakkolom Müller Cilit: ha azért nyúlnak fel az agyunkig, mert a "vírus" a sejtekben lakik, és kell a sejtminta, akkor mégis hogy "fertőz" cseppfertőzéssel? A sejtjeinket prüszköljük szét? Bioszból ilyent nem tanultunk. (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése