2020. október 13., kedd

A kalocsai rendőrség "elfelejtett" válaszolni a dusnoki gyerekrablást illető közérdekű adatigénylésemre, az Adatvédelmi Hatóság azonban eszükbe juttatta

Több, mint 4 hónapra rá küldött választ a közérdekű adatigénylésemre a Kalocsai Rendőrkapitányság, miután kivizsgálási eljárást kezdeményeztem az Adatvédelmi Hatóságnál a válasz kikényszerítése érdekében. 

A rendőrség elnézést kér és magyarázkodik, amiért "figyelmetlenség" következtében nem válaszoltak határidőn belül a közérdekű adatigénylésre. 

A kérdésekre a választ megtagadták arra hivatkozva, hogy az ügy nyomozás tárgyát képezi, valamint arra is hivatkoznak, hogy a rendőrség nem jogsegélyszolgálat, nem kötelezettségük a jogi tanácsadás, hanem csak a törvények alkalmazása. 

Közérdekű adatigénylésemben többek között arra voltam kíváncsi, hogy ismerik-e a gyerekek jogairól szóló nemzetközi jogi előírásokat, amelyek értelmében a gyerek vonatkozásában minden döntés alapja csakis a gyerek mindenek felett álló érdeke lehet. 



Kapcsolódó:

Dusnoki gyerekrablás - a rendőrség nem válaszolt az adatigénylésemre, az adatvédelmi hatósághoz fordultam (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése