2021. október 28., csütörtök

Székely ellenálló fordult több hatósághoz panasszal, miután nem engedték be a moziba a székely fővárosban


 

Egy székely ellenálló juttatta el hozzám az alábbi levelet:

"Beszámoló 

Romániában 2019 végén és 2020 elején jöttek a hírek a koronavírusról, de senki se vette komolyan, a nép se , az elnök se, az egészségügyi miniszter se, a kormány se, a parlament se, a liberális párt előrehozott választásokat szeretet volna. 

Az állami vezetők és az egészségügyi szakemberek mind azt mondták még 2020 februárban, hogy nem súlyosabb az influenzánál, nem kell aggódni, de rá egy hónapra már teljesen mást állítottak. Márciusban kezdték korlátozni a tüntetéseket 1000 főre ha jól emlékszek és ezért elmaradt a március 10-edikei autónomiai tüntetés. Pár napra rá már 500-ra korlátozták a gyülekezési jogot, ezért Marosvásárhelyen a március 15-ödikei ünnepségek is elmaradtak. Kezdték korlátozni, hogy hány ember mehet templomban, végül bezárták a templomokat. Ilyen vallásellenes és alkotmányellenes intézkedések még a kommunizmusban sem voltak. Csak nyilatkozatos papírral lehetet kimenni a lakásból bizonyos esetekben. 2 hónapi szükségállapot után, jött a vészhelyzet ami a mai napig tart. 

Közben vagy 7 panaszt nyújtottam be a Nép Ügyvédjéhez, de egyik jogsértést sem oldotta meg, amúgy hallottam, hogy egy gyenge intézmény Romániában, de csinált pár jó dolgot, ezért menesztették, de az Alkotmánybíróságnk hála visszakerült a hivatalába. 

A válaszai a panaszaimra az volt, hogy bíróságon kérhettem a kormányrendeletek megsemmisítését. Sztár ügyvédek pereltek a korlátozások ellen, de majdnem mind hiába. Pár ügyvéd járt sikerrel a táblabíróságokon, de a legfelsőbb bíróság mindig érvénytelenitette a bátor bírók döntéseit. 

Közben volt jó pár tüntetés Bukarestben főleg. A parlamentbe bekerült egy korlátozás ellenes párt is, akik átálltak a rossz oldalra. Ebből a pártból kizártak egy képviselőt és egy szenátort akik a mai napig küzdenek a korlátozások ellen. Az Alkotmánybíróság is hozott pár jó döntést, de nem elegendőt a korlátozások ellen. Van egy romániai jogvédő szervezet az OCHR amely a mai napig küzd a korlátozások ellen. 

Október 11-edikén nem engedtek be az állami moziba Marosvásárhelyen, mert nem vagyok beoltva sars2 ellen, ezért panaszt írtam a Fogyasztvédelemnek, a Nép Ügyvédjének, a Diszkriminációellenes Tanácsnak és a polgármesteri hivatalnak. A Fogyasztóvédelmi Hivataltól jött is válasz. 

Szerintük megalapozatlan a panaszom, tessék?!, ejsze az alkotmány megalapozatlan és hogy jogszerűen járt el a mozi a szeptemberi kormányhatározat szerint. Panaszt kell benyújtsak ellenük a képviselőház és a szenátus visszaélések bizottságaihoz és lehet be is fogom perelni őket. 

Összegzésként Romániában és a többi országokban is több és sokkal nagyobb tüntetések kellenek, sokkal többen kellene panaszokkal forduljanak a hivatalokhoz és sokkal több korlátozás ellenes pereket kell indítani, hogy minél hamarabb visszatérhessünk a régi normalitáshoz."

A fogyasztóvédelemtől máris megjött válasz:



Elbukott a kovidnáci igazolványról szóló egyik törvényjavaslat, közzétesszük az udemerések neveit, akik megszavazták (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

2 megjegyzés:

  1. Tisztelt Székelyek, Magyarok és minden kisebbségben elő vakcina ellenes, ébredni akaró ,Magyar Roman, de, legyen bármilyen nemzetiségű.

    Alairasgyujtessel egyszerre kell letennunk a panaszt, együtt sokkal hatékonyabbak leszünk!
    Ha országon belül székelyek az anyaországi magyarok, akik ebredunk
    és teszünk, nemcsak magunkért, hanem más ébredo embertarsainkert isaz osszefogasnak hatalmas ereje van!!!

    VálaszTörlés
  2. https://www.activenews.ro/stiri/NOU-PROTEST-IN-PIATA-UNIVERSITATII.-Legitima-Aparare-anunta-Ne-vedem-la-ora-20.00-la-Universitate.-Continuam-ce-am-inceput.-VIDEO-170330

    VálaszTörlés