2021. október 1., péntek

"Változtatni csak a szavazófülkében, választással lehet!" - hirdeti egy NEEM pártlogós plakát a rendszerváltók legutóbbi tüntetésén

Beigazolódni látszik az a politikai elemzésen alapuló feltételezésem, hogy az oltatlan tömegek elégedetlenségét egy, régi 2006-os Kossuth teresekből álló, mára már párttá szerveződött csoport felé kanalizálja a pártellenes, rendszerváltó szlogeneket pufogtató, Budapesten hetente tüntetést szervező társaság. 

A legutóbbi, az Alkotmánybíróság elé szervezett tüntetésükön kapták lencsevégre tüntetők a következő plakátot:


A rendezvényen az egyik díszszónok természetesen a NEEM párt "civil arca", Bene Gábor volt, a másik Gálfalvi Gallik Béla, a Nemzetegyesítő Mozgalom alapítója. A plakát, a felszólalók, valamint az, úgy tűnik, elég jól rendelkezésre álló erőforrások együtt csak megerősítik a gyanút, hogy a hetente tüntetést szervező csoport mögött bejegyzett, és a jövő évi választásokon megméretkezni kívánó politikai erő áll, mégpedig a Nemzetegyesítő Mozgalom Párt, azaz a NEEM Párt.

A rendezvény végén a főszervező Bódis Csaba arról tájékoztatta a pártreklám miatt méltatlankodó, a rendszerváltó tüntetések pártsemlegességében még mindig bízó tüntetőket, hogy a plakátról nem volt tudomása, egy bizonyos Faber Károly azonban jóváhagyta azt. A főszervező végül felelősségre vonta a biztonságért felelős Faber Károlyt és a pártreklám bevonásáról intézkedett.  

Szerk. megj.: mivel jómagam már a legelejétől tényként kezeltem, hogy a jövő évi választásokra az oltatlanok politikailag meg kell szervezzék magukat, a Mi Hazánk Mozgalom és a Normális Élet Pártja mellé egy újabb, az oltatlanokat megszólítani kívánó politikai pártban, elviekben, semmi kivetnivalót nem találok. A legnagyobb problémám a kommunikációjukkal van, ami valami turpisságot sejtet, nincs kimondva, hogy ezeket a rendezvényeket a NEEM Párt szervezi, hanem álcivil aktivizmus, pártellenes, rendszerváltó szlogenek mögé vannak bújtatva. A másik problémám maguk a párt arcai, akiket én (eddigi tizenéves közélettel való foglalkozásom során) egyértelmű kormánypárti propagandistáknak gondoltam (régi Kossuth teresek, élükön Gonda Lászlóval). A harmadik problémám, és ez inkább személyes ügy, hogy a néhány Facebook posztban és pozitív hangvételű blogbejegyzésben kimerülő Mi Hazánk pártszimpátiám alapján közösített ki magából a rendezvénysorozatot szervező "civil" társaság.

Kapcsolódó:

Pártellenességet hirdet az oltatlanokra rátelepülő, hetente tüntetést szervező Bódis féle bagázs, a fidesz-troll NEEM törpepárt állhat a háttérben (ruszinkarpatalja.blogspot.com)


5 megjegyzés:

  1. Bene Gábor nem tagja a NEEM pártnak, bizonyítja ezt a Rendszer-váltó műsoromban adott riportja. A demonstráción, pedig kértük, hogy a táblát ne használják. Mire fel megint ez a ferdítő próbálkozás?-csak kérdem... Egyáltalán ennyi "oknyomozás" után még hitelesnek tartja valaki is ezt az oldalt?

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Jó, hát remélem, nem kell kívülről fújjam, hogy kik a párt hivatalos alapító tagjai vagy az elnöke, pláne, hogy sehol nincs erről infó, de a pártlogóval, annak a Hungária netes tévének köszönhetően, a legtöbbet Bene Gábort lehet látni, gyakorlatilag onnan lehet tudni, hogy ilyen párt létezik. A párt weboldalán, az egyik riportban azt írja, hogy Bene Gábor a párt egyik "civil szóvivője", ok. A lényegen nem változtat. Volt megszólaltatva akkor több pártrendezvényeteken pl. Rácz Szabó László, aki hivatalos alapító tag a honlap szerint, nem sokkal kisebb rangú az sem. És a NEEM párt jelöltjei között ott található Bene Gábor neve is a honlapon. Te amúgy elég üldözési mániás vagy, mert amint láthatod, én nem ítéltem el, ha valaki pártot alapít, konkrétan semmi bajom vele, sőt. Nekem annyi a bajom, hogy ti civil sztorit hirdettek, de közben mindenki mást kizártok, csak a NEEM-et futtatjátok. Ezt jelenti az, hogy álcivil, és ez a lényege a cikkemnek. Azt a téves, de annyira nem lényegi infót, hogy Bene az elnök, akkor meg kijavítom, mert ugye, én szerkesztem a blogot. Bene eddig a párt arca, mert nyilvánosan, a logóval, ő mutatkozik. És egyébként a weboldal az ő munkáival, írásaival, felszólalásaival van tele.

    VálaszTörlés
  4. Ebben, a zászlóbontásról szóló videóban rögtön az elején van egy plakát, azon azt írja, hogy Gálfalvi Gallik Béla, a Nemzetegyesítő Mozgalom alapítója. Na ő aztán tényleg minden rendezvényeteken a másik főszereplő. Akkor? https://www.youtube.com/watch?v=oPishScqHeI

    VálaszTörlés
  5. Úgy gondolom, hogy itt két elkülönülő dologról kell beszélnünk: a Nemzetegyesítő Mozgalom egy civil szerveződés, a NEEM párt, pedig párt. A pártnak tudtommal 12 tagja van (?), és sem Bene Gábor, Sem Gálfalvy Gallik Béla, sem Rácz Szabó László nem tagja a pártnak, csak a mozgalomnak.

    VálaszTörlés